Szelektív kukásautó

2017.09.08. 23:33

Házhoz megy a szelektív gyűjtőautó Kőszegen

Komoly változások történtek az elmúlt időszakban a hulladékgyűjtés területén. A szelektív hulladékért már házhoz megy a gyűjtőautó.

Cseszkó Tamás

Orbán László és Kiss József munka közben az új kukásautóval

Kovács István, a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy idén jelentős változások történtek a hulladékgazdálkodás szolgáltatásában. Azokon a településeken, ahol a régi szerződés év végén lejárt, alvállalkozóként a közszolgáltatást továbbra is ellátják. Ezek: Cák, Kőszegszerdahely, Kőszegdoroszló, Nemescsó, Pusztacsó, Kőszegpaty, Peresznye, Kiszsidány, Ólmod.

Orbán László és Kiss József munka közben az új kukásautóval

További négy településen: Perenyén, Gyöngyösfaluban, Lukácsházán és Horvátzsidányban a kőszegi nonprofit kft. vállalta a szolgáltatást. Azokban a falvakban, ahol a szolgáltatási szerződés még érvényben volt április 30-ig, ugyancsak a helyiek viszik el a hulladékot: Kőszeg mellett Velemben és Bozsokon. Az adatok alapján a 2016-os évhez képest 16 ezerről 20 ezer főre emelkedett az ellátott lakosok száma. – A kommunális hulladék gyűjtése Kőszeg területén változatlan gyakorisággal és időpontban történik, így a lakosságnak az átállás nem okozott kellemetlenséget – folytatta az igazgató. – A szelektív hulladék gyűjtése azonban a soproni rendszer szerint változott. Egyrészt a házhoz menő zsákos gyűjtés kiterjed a teljes szolgáltatási területre, ezzel egy időben a környező településeken a gyűjtőszigetes gyűjtést megszüntetik, ez alól kivételt képez az üveghulladék. Kőszegen a lakótelepeken a zsákos rendszerrel párhuzamosan megtartják a gyűjtőszigetes gyűjtést.

Változott a szelektív hulladék elszállításának időpontja: a zsákos gyűjtés már havonta egy alkalommal, az első teljes héten történik, azzal a további módosítással, hogy a gyűjtés a szolgáltató által biztosított, az eddiginél nagyobb méretű és erősebb sárga zsákban történik, plusz egy kék színű zsák áll rendelkezésre a papírhulladék gyűjtéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában