Konyhakertek országos versenye

2017.09.11. 13:05

Két szentgotthárdi kertbarát is részt vesz az országos versenyen

Szentgotthárd – Második alkalommal csatlakozott Szentgotthárd a már ötödik éve megszervezett „Legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” országos programhoz, amelynek ötletgazdája Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Horváth R. László

A nemzetközi zsűri – melynek tagjai Simon Miklósné (Id. Pochán Miklós Kertbarátok elnöke), Frans Sopaheluwakan (holland templomkert kertész) és Gyökös Imre Gergő főkertész – két szentgotthárdi pályaművet ítélt arra, hogy részt vegyen az országos megmérettetésen.

Szentgotthárd rendelkezik az országban a legtöbb tagot (250 kert, 21 hektár) számláló kertbarát egyesülettel – mondta Gyökös Imre Gergő városi főkertész, majd hozzátette: – A verseny illeszkedik Szentgotthárd zöldfelületi stratégiájához, amelynek célja, hogy a közeljövőben megnyerje a Virágos Magyarország országos turisztikai vetélkedő díját.

Fotó: Horváth R. László

A program célja, hogy fiatalokat, családokat, közösségeket buzdítson a konyhakerti zöldségek, gyümölcsök, fűszernövények termesztésére. A tavalyi évhez képest a verseny még sikeresebb és erősebb lett idén, mivel tizenhét nevezés érkezett – mondta Labritz Béla alpolgármester az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadón.

Normál kert kategóriában Györke Jolán és Puskás Tamás, vegyes zártkert kategóriában Kovács Lajosné képviseli Szentgotthárdot. Kovács Lajosné különdíjban is részesült, mivel rovarszállót épített, amely a hasznos rovarok munkáját segíti a kertben.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában