Szemétszedés

2017.09.14. 07:13

Teszedd! A Gothard diákjai is szedik a szemetet

A város 15 pontján lesz közös, közösségi szemétszedés a hétvégén. A helyszínek között öt nyitott, vagyis bárki csatlakozhat.

Bakos Ágnes

Ökoiskolaként természetes volt, hogy csatlakoznak a TeSzedd! országos nagytakarításhoz – mondta el Kiss Tünde, a Gothard Jenő Általános Iskola munkaközösségvezetője. Szeptember 15-én pénteken délelőtt 10 órakor lesz az akció, az iskolánál, a Benczúr Gyula utca 10. szám előtt várják a csatlakozókat az iskola diákjai és tanárai. Bárki segíthet a szemétszedésben, csak vigyen magával gumikesztyűt, abból ugyanis éppen 660 darabot kapnak, ekkora létszámmal regisztráltak a munkára. Az iskola tágabb környezetét takarítják ki: az arborétumtól a Vízöntő utcáig, egy órásra tervezik a munkát.

A Vasút utcában, a Simon István utcában, a Bercsényi utcában, és a Váci Mihály utcában is lesz nyilvános szemétszedési helyszín Szombathelyen, és mindenütt pénteken takarítanak.

A TeSzedd! akcióban a többi Vas megyei város és több falu is aktív lesz, nemcsak a megyeszékhely, összesen mintegy 85 szemétszedési pontot regisztráltak előzetesen Vas megye területén.

Csak olyan szemetet szabad összeszedni, amely nem veszélyezteti a testi épséget, egészséget – figyelmeztetnek a szervezők. A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Vagyis: össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában