Bővülés

2017.10.07. 10:00

Egy grillsütőt és bográcsfőzőt kaptak az idősek klubja tagjai

SZOMBATHELY Új kerti eszközökkel bővült a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ Pozsony utcai Idősek Klubja és Gondozóháza. Ezzel még változatosabbak lehetnek az otthon lakóinak és a klub tagjainak szabadtéri rendezvényei. Az Aktív időskor program részeként egyébként lesznek még idén kézműves- és zenei rendezvények. A program már 7 ezer embert mozgatott meg.

Vas Népe, SZMK

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Kántás Zoltán képviselő a klubtagokkal az új bográcsnál Fotó: SZMK

Felkarolva

Felkarolva– A világon minden tizedik, Magyarországon minden ötödik, Szombathelyen minden negyedik ember hatvan év feletti, tehát jó Szombathelyen élni, mert sokan érik meg az idős kort – fogalmazott az Idősek Hete rendezvény alkalmából dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: a kormányzati intézkedések mellett a szombathelyi önkormányzat a maga eszközeivel segíti az időseket.

– Működik az Idősek Tanácsa, a folyamatos házi segítségnyújtás, a Segítő Kezek program, van demensellátás, működnek az idősek klubjai, és 2011 óta az Aktív időskor program – sorolta a polgármester.

Emlékeztetett: 2014-ben a programokra való tekintettel Idősbarát Önkormányzat címet nyert a város a kormánytól.

Rendezvények

Az Aktív időskor programban számos rendezvénnyel várják az időseket még idén Szombathelyen. Például Cserháti Zsuzsa- és Máté Péter-emlékkoncert szól (elsősorban) nekik október 19-én. Az Egy hölgy a Maximból című színházi előadást december közepén nézhetik meg Szombathelyen, és lesznek kézműves-foglalkozások az időseknek: még november 6-án, 7-én és 8-án. A gasztroklub foglalkozásai október 12-én és november 16-án adnak programot az időseknek. Gasztronómiai központú délutánokat ezen kívül is tarthatnak – ehhez új eszközöket kaptak.

Kert

Amíg pedig szép az idő, addig kihasználhatják a grillsütőt és bográcsfőzőt a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ Pozsony utcai Idősek Klubja és Gondozóházában. A kerti eszközöket az Idősek Hete apropóján vehették birtokba a klubtagok.

– Időseink nagyon szeretnek együtt lenni, sütni, főzni. Kiváló alkalom ez arra, hogy beszélgessenek, énekeljenek, jól érezzék magukat, ne legyenek magányosak, társaságban éljenek – mondta el Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője.

Az Idősek Klubja tavaly kerti bútorokkal és napellenzővel gyarapodott. Az új eszközök beszerzése szintén Kántás Zoltán képviselői keretének egy részéből, mintegy 100 ezer forintból valósulhatott meg.

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Kántás Zoltán képviselő a klubtagokkal az új bográcsnál Fotó: SZMK

– Igazgató asszonnyal megbeszéltük, hogy minden évben lehetőségeimhez mérten arra szánok bizonyos összeget, hogy az itt élő emberek kényelmét, biztonságát elősegítsem olyan eszközök vásárlásával, amelyek ezt a célt szolgálják. Idén egy ilyen sütő-főző eszköz beszerzésére volt igény – tájékoztatott a képviselő.

Megbecsülés

Dr. Puskás Tivadar polgármester az eszközök átadása alkalmával hangsúlyozta, hogy egy adott társadalom ereje abban is megmutatkozik, hogy milyen módon támogatja az időseket.

– Szombathely számos programmal igyekszik kifejezni az idősek iránti megbecsülését – mondta. Példaként az Aktív időskor programot említette, amely elindulása óta mintegy 7 ezer embert mozgatott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában