KÓRHÁZ

2017.10.21. 08:00

Gyors diagnózis a Markusovszky kórházban – Pontosabb képalkotás az új röntgenekkel

SZOMBATHELY A digitális diagnosztika területén lépett előre a Markusovszky kórház: digitális mobil röntgenekkel és egy digitális panorámaröntgennel gazdagodott az eszközparkja.

Tóth Kata

Prof. dr. Nagy Lajos, dr. Hende Csaba és dr. Puskás Tivadar a sajtótájékoztatón Fotó: Hornyák Emőke

A betegellátás biztonságát növelő, az intézmény működését racionalizáló beruházások valósultak meg annak a pályázatnak a nyomán, amelyen 986,6 millió forint támogatást nyert el a Markusovszky kórház. A többpillérű, komplex pályázat részeként befejeződött a röntgenkészülék-hálózat digitalizálása: négy digitális mobil röntgent és egy digitális panorámaröntgent szereztek be 177,2 millió forint értékben – erről számolt be prof. dr. Nagy Lajos főigazgató a tegnapi sajtótájékoztatón.

A digitális mobil röntgenek pontosabb képalkotásra képesek. Olyan osztályokon helyezik el azokat, ahol a betegek szállítása veszéllyel jár: a PIC-ken, a központi intenzív, a mellkassebészeti és a sürgősségi osztályon. A digitális panorámaröntgen a fogászatban nyújt nagy segítséget a diagnózis felállításában – biztonságosabbá teszi a vizsgálatokat. Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője kiemelte: a kórházban az elmúlt hét évben 17 milliárd forintnyi beruházás valósult meg.

Prof. dr. Nagy Lajos, dr. Hende Csaba és dr. Puskás Tivadar a sajtótájékoztatón Fotó: Hornyák Emőke

Az új belgyógyászati tömb 4,3 milliárd forintba került – 21. századi körülmények várják a betegeket. Hozzátte: nemsokára leteszik annak az alapellátó centrumnak az alapkövét, amely a kórházzal szimbiózisban egészségügyi ellátásunkat fogja javítani.

– Előre meghatározott módon és célokra évente 50-100 millió forinttal támogatja a kórházat az önkormányzat – fogalmazott dr. Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: a megye hospitális ellátása a legjobbak között van, látszik a fejlődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában