Munkaügy

2017.10.18. 20:24

Ingyenesen kérdezhetnek munkaügyben Szombathelyen

SZOMBATHELY Munkajogi, társadalombiztosítási, adójogi és cégjogi tanácsokat adnak az érdeklődőknek a jogpontokon. A szolgáltatás ingyenes.

SZMK

Az Európai Szociális Alap és a magyar állam közös projektjének köszönthetően három megyében 22 JOGpont nyílt. Az irodákban a munkaadók és a munkavállalók egyaránt szakszerű, személyre szabott válaszokat kaphatnak munkajogi, társadalombiztosítási, adójogi és cégjogi ügyekben.

– A cél az, hogy minél többen tudjanak erről az ingyenes szolgáltatásról. Szombathelyen három helyen, a Horváth Boldizsár körúton, a Kőszegi utcában és a Körmendi úton kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester.

Potykievics Tamás projektmenedzser arról beszélt, hogy a programnak fontos szerepe van a gazdaság fehérítésében is.

– Ha felkészült munkavállalók kerülnek a munka világába, akkor nehezebb őket feketén dolgoztatni, vagy a szürke gazdaság irányába terelni – fogalmazott.

– A Nyugat-Dunántúlon 2016 júliusa óta 7741-en 14 ezer esetben kértek segítséget JOGponton. A legtöbben munkaügyi kérdésekben, például munkaszerződések és munkaköri leírások elkészítésében vagy a szabadságolások, végkielégítések kapcsán kértek segítséget a szakemberektől, továbbá az anyasági támogatások kapcsán is sok a kérdés – tájékoztatott Bernáth Ildikó projektcontroller.

A JOGpont-irodákat személyesen, e-mailben, valamint a 06-80-77-88-00-as, ingyenesen hívható telefonszámon is fel lehet keresni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában