SZENTGOTTHÁRD

2017.10.26. 20:58

 Kerékpárút épül Szentgotthárdon, a munkaügy is téma volt a testületi ülésen

Tárgyalásokat kezdeményezett a polgármester az Opel-helyzet megoldására, kerékpár-út épül Máriaújfalu irányába. Ülésezett a képviselő-testület.

Pintér Viktória

Kerékpárút vezet majd a Kossuth utcától a Hársas tó felé Fotó: Szendi Péter

 

Kerékpárút vezet majd a Kossuth utcától a Hársas tó felé Fotó: Szendi Péter

A két ülés közötti polgármesteri beszámolóban elhangzott: a Vasivíz Zrt. átvállalja, és befejezi a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését azokon a rövid utcaszakaszokon, amelyeket nem érint az aktuális pályázati kivitelezés Máriaújfaluban – teljes lesz a rendszer.

Az ülésen tárgyaltak a szentgotthárdi Opel-gyárban kialakult helyzetről. Huszár Gábor polgármester ismertette a vezetőség hivatalos közleményét, amely szerint a termelési volumen mérséklése érdekében folyamatosan csökkentik a közvetített munkaerőt. A polgármester tárgyalásokat kezdeményezett a Vas Megyei Foglalkoztatási Paktummal, melynek eredményeként ígéretet kapott, hogy szükség esetén jelentős összeget csoportosít át az Opel elbocsájtott dolgozóinak szakmai átképzésére.

Szó volt az ülésen arról is: pályázati forrásból alakítanak ki forgalomirányos kerékpár-utat és járdát a Kossuth Lajos úton. A támogatás lehetőséget ad a zárt csapadékvíz-elvezetés kialakítására, a szükséges közműkiváltások, földmunkák elvégzésére, növénytelepítésre és forgalomtechnikai elemek elhelyezésére is.

Már zajlik a műszaki tervezés, a befejezés határideje 2019. december 31., de várhatóan ennél előbb, már jövőre megvalósulhat a fejlesztés jó része – tájékoztatott dr. Gábor László, a hivatal önkormányzati és térségi erőforrásokért felelős vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában