Nagyszabású fejlesztés

2017.10.19. 07:00

Megújult a Sárvári fürdő- mutatjuk a részleteket

SÁRVÁR Nagyszabású turisztikai fejlesztés valósult meg Sárváron, amelyet tegnap mutattak be a nagyközönségnek.

Cseszkó Tamás

Fotó: Hornyák Emőke

Vancsura Miklós fürdőigazgató mellett Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Marton Ferenc megyei közgyűlési alelnök is ott volt a bejáráson, ahol ismertették az eredményeket. Elhangzott: Sárváron évről évre történik fontos fejlesztés, ezek közül sok kapcsolódik a fürdőhöz. Kondora István szerint a cél, hogy a látogatókat kiszolgálják a létesítmények, Ágh Péter az innováció fontosságáról beszélt.

Fotók: Hornyák Emőke

A kulisszák mögé is bepillanthattak azok, akik részt vettek a sárvári fürdő fejlesztési bejárásán, ahol Vancsura Miklós igazgató ismertette a legújabb beruházások eredményeit. Elhangzott: a létesítményben évről évre történik innováció, mindig van újdonság, ami a szolgáltatás minőségének fejlesztését szolgálja. Fontos ez, hiszen Sárvár turisztikai vonzerejéhez nagyban hozzájárul a fürdő.

 

Kondora István, a város polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott: 15 évvel ezelőtt adták át a fürdőt, és már ekkor tudták, hogy idővel szükség lesz a felújításra.

– Vannak szemmel nem látható és látványosabb részei is a beruházásnak – árulta el a városvezető, aki arra biztatta a látogatókat, hogy használják a fürdő szolgáltatásait.

Fotós: Hornyák Emőke

Vancsura Miklós elmondta: két ütemben zajlottak a fejlesztések, nyáron megújultak az öltözők, a folyosók, valamint több medence és kiszolgálóhelyiség is, de technológiai fejlesztések is megvalósultak, a környezetvédelem érdekében. – A következő ütem jövőre várható, egy játszóteret tervezünk, ahol a gyermekeket igazi interaktív élmény várja majd – árulta el az igazgató.

A vizes élmények mellett ugyanis bizonyos játékelemekhez úgy tudnak hozzájutni a legkisebb látogatók, hogy kérdésekre adnak majd választ egy számítógépnek.

– Lesz lehetőség arra is, hogy a gyermekek egymással versenyezzenek – mondta az igazgató, aki beszélt arról is, hogy a 15 éves fürdő sok arculati eleme megújult, a régi csempék, burkolatok, öltözőszekrények helyett a mostani kor ízlésvilágának megfelelő színek kerültek az intézménybe. Megújultak a szállodai szobák is, letisztultabb színekkel várják a vendégeket.

Fotós: Hornyák Emőke

A rendezvényen Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta: öröm számára, hogy a választókerületében két turisztikai nagyhatalom is található, hiszen Bükfürdő és Sárvár is rengeteg vendégéjszakával büszkélkedhet. – Sárvár versenyképessége érdekében a város vezetése folyamatosan együttműködik a fürdő vezetésével – mondta Ágh Péter, hozzátéve, hogy most is nagyon sok előkészítő munka zajlik annak érdekében, hogy Sárvár továbbra is megtartsa vonzerejét. – Zajlik a Hild park felújítása, és a sportcsarnok építésének az előkészítése – sorolta. Szerinte mindez azt mutatja, hogy egy olyan folyamat részesei lehetünk, amelynek célja, hogy Sárváron az innováció és a turisztikai fejlesztés meg tudjon maradni. – Ezért dolgozunk, és bízom abban, hogy a következő időszakban sok örömteli hírrel tudunk szolgálni, amely előmozdítja a város fejlődését – mondta el Ágh Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában