Nem fizettek a diákoknak

2017.10.12. 19:48

Megkaphatják bérüket a Czeglédy-ügy diákjai

A megkárosított diákok mielőbbi kifizetése érdekében nyújtott be országgyűlési határozati javaslatot három fideszes politikus, köztük dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.

Vas Népe

Czeglédy Csaba vezetőszáron, bilincsben a bíróságon, ahol a múlt héten tanúként hallgatták meg egy csődbe ment iskolaszövetkezettel kapcsolatban

Fotó: Szegedma

- Czeglédy bűnösségéről a független bíróság dönt majd, ez az ő dolga. Viszont vitán felül áll, hogy azok a fiatalok, akik nem kapták meg a bérüket, biztosan ártatlanok, és méltánytalan, hogy hónapok óta nem jutnak hozzá jogos járandóságukhoz. Mi most arra kérjük a kormányt, hogy kártalanítsa közvetlenül a mintegy ezer diákot, aztán az állam hajtsa be Czeglédy cégén az így megelőlegezett összeget – mondta el lapunknak dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. Hozzátette, hogy

Gulyás Gergellyel, a Fidesz frakcióvezetőjével, és Bóna Zoltán képviselőtársával határozati javaslatot nyújtottak be a Parlamentnek, a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről. – Arra kértük a kormányt, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a kárt szenvedett fiatalok mielőbb megkapják az őket megillető, ki nem fizetett jövedelmüket, a károkozó által ki nem fizetett összeggel megegyező kárrendezés érdekében – idézte a javaslatot Hende. Elmondta azt is: együttműködésre kérték a munkáltatókat, amelyek a Czeglédy által vezetett céghálón keresztül foglalkoztatták a megkárosított fiatalokat. Azt kérték tőlük: működjenek együtt a fiatalok jogi képviselőivel és a kormánnyal. Czeglédy Csabát bűnszervezetben elkövetett 3,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítják, szerdán újabb három gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a Csongrád Megyei Járásbíróság. A Fidesz szerint azt is ki kell vizsgálni, volt-e köze a Humán Operátor Zrt. tevékenységének azon balliberális pártok finanszírozásához, amelyeknek Czeglédy Csaba a mai napig képviselője a szombathelyi közgyűlésben.

Közben az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az uniós megbízást is elnyert Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csabának, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Az EP-képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az Európai Bizottság mintegy 1,5 milliárd forint összegben adott megbízást az Altus vezette konzorciumnak, Gyurcsány Ferenc cége pedig az ebből származó bevételéből 80 millió forintot juttatott a Magyarországon rendkívül súlyos bűncselekménnyel gyanúsított Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőnek, aki az MSZP-nek, a DK-nak és az Altusnak is volt ügyvédje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában