Nyárbúcsúztató

2017.10.02. 17:08

Nyárbúcsúztató Szent Mihály-nap volt Rábapatyon

Rábapaty – Negyedik alkalommal csatlakozott Rábapaty a Szent Mihály-napi programokhoz. A rendezvényt az önkormányzat és a Rábapatyért Közhasznú Egyesület szervezte.

Civil tudósítónktól

Fotó: Szabóné Lázár Éva

A nyárbúcsúztató Szent Mihály-napi rendezvény sok kisgyermekes szülőt, fiatalt és időst csalogatott a kultúrházba szeptember 30-án, szombaton. A napsütéses, kellemes őszi napon főzőverseny és színes kulturális, szórakoztató programok várták az érdeklődőket. A gyerekek népi játszótér, légvár, lovas kocsikázás közül válogathattak.

Fotós: Szabóné Lázár Éva

A rendezvényt Dugovics Balázs, Rábapaty polgármestere és Szijártó László, a Vas Megyei Közgyűlés képviselője nyitotta meg. Dugovics Balázs polgármester örömmel nyugtázta, hogy a falu közössége nagy létszámmal van jelen a rendezvényen. Beszédében felelevenítette a Szent Mihály-naphoz fűződő szokásokat, hagyományokat, illetve felidézte, hogy az év folyamán milyen sikeres rendezvények erősítették a község lakosságának összetartozását.

Fotós: Szabóné Lázár Éva

Szijártó László köszöntőjében a következőképpen foglalta össze Szent Mihály napjának üzenetét: újra felfedezni értékeinket, összetalálkozni, és együtt lenni azokkal, akikkel összekötnek bennünket a hagyományok, a közös élmények és a barátságok. Mindketten kellemes időtöltést és jó szórakozást kívántak a megjelenteknek.

Fotós: Szabóné Lázár Éva

A főzőversenyre 15 csapat jelentkezett. Nagyon változatos étkeket készítettek, amelyeket szakértő zsűri bírált el. A Laci – Atti csoport slambucát és szürkemarha pörköltjét találta a zsűri a legízletesebbnek. Valamennyi résztvevő kapott ajándékot.

Fotós: Szabóné Lázár Éva

A kulturális, szórakoztató műsorok a kultúrház nagytermében zajlottak. Fellépett a Herpenyő zenekar, akiknek műsorában széki magyar és csárdás, dunántúli ugrósok és bonchidai román forgatós muzsika szerepelt. Műsort adott a Rábapatyi dalkör, két zenei blokkot hallhatott tőlük a közönség, a 70-80-as évek évek slágereit és népdalcsokrot. A csepregi férfi dalkör vegyes dalokkal szórakoztatta a hallgatóságot. A junior ritmikusgimnasztika-csoport bemutatójában balett, torna és tánc elemei keveredtek. Produkcióik során öt kéziszerrel dolgoztak: karikával, kötéllel, labdával, szalaggal és buzogánnyal.

Fotós: Szabóné Lázár Éva

A Jákfai Színjátszó kör Móricz Zsigmond Dinnyék című művével és Kéri Ferenc A beteg disznó című népi komédiájával szerzett vidám perceket a közönség számára.

Fotós: Szabóné Lázár Éva

Zárásként a Nicki Fergeteg Néptáncegyüttes előadását élvezhette a közönség. Végül a tábortűz mellett folytatódott a tánc – a közönséggel együtt.

Fotós: Szabóné Lázár Éva
Fotós: Szabóné Lázár Éva
Fotós: Szabóné Lázár Éva

A programot nyárbúcsúztató Szent Mihály-napi bállal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában