Kábítószer

2017.10.17. 15:04

Öt és fél évet kapott nem jogerősen az macedón férfi, akinél 15 kilogramm marihuánát találtak márciusban Rajkánál

A vádirat szerint a macedón állampolgárságú vádlott idén márciusban kilépésre jelentkezett a rajkai határátkelőhelyen, amikor mintegy 15 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak a kamion vezetőfülkéjében.

Budai Dávid

Fotó: Illusztráció

A vádlott állítása szerint alkalmi ismerőse megbízásából szállította volna a 16 csomagot Belgrádból Németországba. A szakértői vélemény alapján a lefoglalt növényi anyag THC tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. Ezért őt a bíróság öt és fél évre ítélte, amit fegyházban kell letöltenie, amennyiben az ítélet jogerőssé válik, mivel az ügyész és az ügyvéd is három nap gondolkodási időt kért. dr. Varga Roland tanácsa a vádiratban szereplő tényállást fogadta el. Enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte és megbánta tettét, és hogy két gyermekéről, valamint súlyosan beteg feleségéről neki kell gondoskodnia. Súlyosbító körülmény nem merült fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában