nehéz sorsok

2017.10.27. 18:39

Senki ne fagyjon meg!- a hajléktalanok ügyét tárgyalták

Szakmaközi megbeszélést tartottak tegnap a Zanati út 1-ben a hajléktalanok ellátásában szerepet játszó szervezetek képviselői. A közös cél: a következő télen se fagyjon meg senki az utcán.

Tersztyánszky Krisztina

Az ellátó intézmények, a mentők, a közterület-felügyelet, a kórház, a polgárőrségek és a szociális munkások a kölcsönös együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak. Elhangzott: november elsejétől a hétvégeken is szolgálatot teljesítenek az utcai szociális munkások, beosztásukat, elérhetőségüket minden jelenlevő kézhez kapta. A Zanati úton a leghidegebb napokon éjszakára is megnyitják a nappali melegedőt, sőt ha kell, a közösségi helyiségekben is matracokot raknak le, valamint naponta kiosztanak 150 adag meleg ebédet.

Szóba került: a kritikus hónapokban nemcsak az utcán élő hajléktalanok kerülhetnek közvetlen veszélybe, hanem az otthonukban lakó, de fűteni nem tudó rászorulók is, rájuk is figyelni kell. A lakosság segítőkészségére is számítanak: aki bajba került embert észlel éjjel vagy nappal, hívja a 0680/205165-ös telefonszámot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában