fogyatékkal élő emberek első Vas megyei sportnapja

2017.10.12. 21:25

Sportnapot tartottak sérülteknek Szombathelyen

Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ tornatermében rendezték meg csütörtök délelőtt a fogyatékkal élő emberek első Vas megyei sportnapját. 

Tersztyánszky Krisztina

Páros labdás feladat. Fejleszti a csoportszellemet, az egymásra figyelést Fotó: Unger Tamás

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntője és a rövid bemelegítés után Vas megye öt, fogyatékosokat ellátó intézményének hét csapata állt a sorversenyek rajtjához. Segítőik az ELTE-SEK gyógytestnevelő hallgatói voltak.

Páros labdás feladat. Fejleszti a csoportszellemet, az egymásra figyelést Fotó: Unger Tamás

A nyolcfős csapatoknak egyensúlyozással, bójakerüléssel, vakvezetéssel, és más ügyességi feladatokkal kellett megbirkózniuk. A különböző fokban sérült csapattagok között szinte mindenhol akadt, aki csak segítséggel tudta kivitelezni a műveleteket, de társaik éppen őket biztatták a leghangosabban.

- Az ötlet az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSz) megyei egyesületétől származik – tudtuk meg dr. Horváthné Németh Klárától, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától. – A két éve megalakult szervezet fontosnak tartja, hogy a megye fogyatékos-szervezetei kapcsolatot építsenek egymással. A közeledésnek fontos állomása a hagyományteremtő szándékkal életre hívott sportnap.

Dr. Kiss-Geosits Beatrix, az ELTE-SEK docense hozzátette: nagyon szívesen jöttek, hiszen a gyógytestnevelő-egészségfejlesztő, valamint a rekreáció-egészségfejlesztő szakos hallgatók számára nélkülözhetetlen, hogy valós élethelyzetben is kipróbálhassák magukat, a tanultakat.

A legjobbaknak járó kupák mellett minden versenyző csapat sportszer-ajándékokkal térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában