Helyi közélet

2017.10.18. 12:29

Tornaóra két keréken

Megkapták új, átdolgozott és kibővített bringaakadémiás munkafüzetüket a Gothard Jenő Általános Iskola ötödikesei. Az intézményben tavaly óta folyik kerékpáros oktatás.

SZMK

Fotók: SZMK 

Nem csupán iskolába menet és onnan hazafelé ülnek biciklire a kertvárosi iskola diákjai, a kétkerekű járművek napközben, tanítási időben is használatban vannak. Az országban elsőként nem szakköri, fakultatív formában, hanem a mindennapos testnevelésórák keretében tanulnak helyesen bringázni a gothardos gyerekek.

Fotók: SZMK 

Felmenő rendszerben vezették be a kerékpáros oktatást, idén tehát már két évfolyam ismerkedik a helyes közlekedéssel, a biciklik felépítésével és azok javításával. A gyakorlat mellett a kibővített munkafüzetnek köszönhetően az elméleti tudásukat is bővíthetik a gyerekek: közlekedésről, a forgalom résztvevőiről.

Fotók: SZMK 

A kertvárosi iskola testnevelő tanárai korábban továbbképzésen vettek részt, hogy a bringaakadémián taníthassanak – és hamarosan újabb szombathelyi intézmények pedagógusai kaphatnak hasonló lehetőséget, hangsúlyozta Koczka Tibor alpolgármester a Gothard iskola udvarán tartott sajtótájékoztatón. Ezzel, még több pedagógus bevonásával folytatódhat a kerékpáros oktatás terjesztése a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában