Átadás és elismerés

2017.10.29. 12:45

Újabb épület újult meg a kastélyegyüttesben és átadták a városi elismeréseket Körmenden

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

Jeles dátum a Rába-parti település életében október 28-a. 1244-ben ezen a napon kapott IV. Béla királytól városi kiváltságlevelet a település. A 773 évvel ezelőtti esemény alkalmából két napig, a Batthyány-kastély épületrészeiben és a Szabadság téren programok sora várta az érdeklődőket.

Pénteken a színházé volt a főszerep, amit megújult formájában éppen egy évvel ezelőtt vehettek birtokba a városlakók. Ennek örömére felnőtteknek és gyerekeknek szóló előadással egyaránt készült a város.

Fotós: Jámbori Tamás

A szombati program kiállításmegnyitóval kezdődött. A 300 éves Batthyány uradalmi központ címmel nyílt időszaki tárlat a Városi Kiállítóteremben. Egyebek között olyan települések írásos és tárgyi emlékeit tették láthatóvá az egykori kocsiszínben, amelyekhez a hercegi család valamilyen formában kötődött.

Némethné Simon Mária köztisztviselő , Sövegjártó Zoltánné óvodapedagógus és dr. Stipkovits Ferencné, aki férje nevében vette át az elismerést Fotós: Jámbori Tamás

Ez a kiállítás végre méltó helyet kapott. 2010 után komoly fejlesztési célokat fogalmazott meg a körmendi városvezetés a Batthyány-kastély megújításával kapcsolatosan. Ehhez számos forrást kellett igényelni eddig és a jövőben is szükség lesz rá. Az elmúlt években megújult a gyermekkönyvtár majd a Batthyány-kastély színházterme- emlékeztetett Bebes István, Körmend polgármestere. Erre a napra pedig a Városi Kiállítóterem is kívül-belül megszépült. Utóbbi mintegy 33 millió forintból.

Fotós: Jámbori Tamás

A hagyományokhoz híven a jeles napon adták a városi elismeréseket is a Szabadság téren azoknak, akik a település életében jelentős szerepet töltenek vagy ekkor töltöttek be.

Körmend Város Érdekében Kifejtett Közművelődési tevékenységért díj arany fokozatú oklevelét kapta Némethné Simon Mária köztisztviselő , Sövegjártó Zoltánné óvodapedagógus és dr. Stipkovits Ferenc nyugalmazott tanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában