parkolóhely SZOMBATHELYen

2017.10.24. 15:15

Várakozna a szombathelyi belvárosban? Plusz 46 parkolóhely készült!

Ünnepélyesen átadták azt a 46 új, közforgalmú parkolóhelyet, amelyet a SZOVA Zrt. alakított ki a Kőszegi utca 11-17. és 23. szám alatti ingatlanok belső tömbjében.

Pusztai Krisztina

A zárt parkoló sorompós beléptetőrendszerrel működik, ezért kizárt a büntetés lehetősége, hiszen a sorompó kilépéskor csak a parkolt idő alapján kiszámított díj megfizetése után engedi távozni az autóst. A parkolási díjat papírpénzzel, vagy paypass-os bankkártyával is lehet rendezni. Az ünnepélyes parkolóátadón dr. Puskás Tivadar polgármester emlékeztett: a Berzsenyi tér átalakításával megszűnt 56 parkolóhely, egyebek között ezeket a kieső helyeket pótolja ez a beruházás. A Szent Márton emlékévhez kapcsolódó fejlesztéseknek köszönhetően valósult meg az építkezés, 55 millió forintból.

Fotó: Unger Tamás

A parkolóban egy óra tartózkodás hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 6 óráig 240 forintba kerül, éjszakánként, délután 6 órától másnap reggel 8 óráig 20 forint, ahogy hétvégén is, 10 ezer forintért pedig havi bérletet is lehet venni – tájékoztatott Potyondi Nikolett a SZOVA Zrt. kommunikációs munkatársa.

A közforgalmú parkolók kialakításával egyidőben a területen a SZOVA Zrt. saját beruházásában 15 darab zárt parkolóhelyet is kiépíttetett, amely a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága szolgálati gépjárműveinek elhelyezésére szolgál.

Fotó: Unger Tamás

Molnár Miklós, a SZOVA működéséért is felelős alpolgármester az eseményen kifejtette: több másik projekt is folyamatban van.

Fotó: Unger Tamás

Napokon belül megtörténhet a NAV székház átadása a használónak. Területátadások kezdődnek a kivitelezések megkezdésére: például a jégcsarnok esetében és a Sárdi-ér utcában, az ipari parkban az infrastruktúra fejlesztés megvalósítására.

Molnár Miklós előrevetítette: a Kőszegi utca másik felén, az elhíresült parkolólemez helyén is folyamatban van a várakozóhelyek tervezése, körülbelül száz férőhelyet alakítanak ki, tavasszal megkezdődhet majd az a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában