Vihar

2017.10.30. 07:00

A vihar lesújtott Vas megyére is – Fák dőltek a viharban

Csaknem húsz alkalommal riasztották a Vas megyei katasztrófavédelmi szakembereket a vasárnap délutáni viharban. Többnyire kidőlt fák miatt hívták őket.

Pusztai Krisztina

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Csepregen többször is szükség volt a tűzoltók beavatkozására. Egy esetben úttestre dőlt fa akadályozta a forgalmat. A csepregi lánglovagok motoros láncfűrésszel darabolták fel a fát. Másik esetben parkoló autókra dőlt egy fa. Bükön a Damjanich János utcában villanyvezetékre szakadt egy ág.

Fotós: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Vaskeresztesen pedig egy épület oldala dőlt rá egy lakókocsira.

A lakókocsiban hárman éltek, de szerencsére senki sem sérült meg a balesetben. Őket jelenleg a polgármesteri hivatalban szállásolták el.

Fotós: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A vihar okozta további pusztításban személyi sérülés nem történt – tudtuk meg Balogh Esztertől, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjétől. Pétervári Tibor, az OMSZ szombathelyi észlelője elmondta: a megyeszékhelyen 83,5 km/h-ás szél volt, nem esett jelentős mennyiségű csapadék, a hidegfront villámgyorsan elvonult, nemcsak károkat okozott, de egészségügyi hatása volt.

Fotós: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fejfájást okozhatott az érzékenyeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában