A legjobb tanulókat díjazták

2017.11.29. 21:57

Átadták az anyagi támogatással járó Petz-ösztöndíjakat

Tizenharmadik alkalommal adták át tíz általános és tíz középiskolás diák számára a Petz-ösztöndíjat a szombathelyi városházán.

SZMK

Dr. Puskás Tivadar polgármestertől és dr. Bíró Zoltán ügyvédtől Sárközi Arnold, az SZMSZC Hefele szakgimnáziumának tanulója veszi át az ösztöndíjat Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ diákjai zenés, táncos és énekes műsora tette emlékezetesebbé az ösztöndíjátadó ünnepséget – azok számára, akik tanulmányaik folytatásához útravalóul kapták ezt a támogatást, és azok számára, akik adták.

Dr. Puskás Tivadar polgármester kiemelte: mindenkiben érték van, amit elő kell csalogatni. Szombathelyen, Szent Márton szülővárosában a segítés szellemisége ma is él – tette hozzá.

Dr. Puskás Tivadar polgármestertől és dr. Bíró Zoltán ügyvédtől Sárközi Arnold, az SZMSZC Hefele szakgimnáziumának tanulója veszi át az ösztöndíjat Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Petz Gyula kőművesinasból lett mérnök 1992-ben végrendelkezett úgy, vagyonát a városra hagyja azzal, hogy halála után hagyatékából a jól tanuló, de hátrányos helyzetű diákok kapjanak támogatást. Ennek megfelelően 2005-től évente Szombathely városának kiegészítésével az adventi időszak kezdetén adják át tíz általános és tíz középiskolás diák számára az alapító nevét viselő ösztöndíjat, fejenként 62 800 forintot.

A hagyatékot kezelő ügyvéd Szent-Györgyi Albert-idézettel köszöntötte a diákokat: „A tehetségen kívül kell egy olyan társadalom is, amelyik azt méltányolni tudja.” Majd dr. Bíró Zoltán hangsúlyozta: cél, hogy ez az ösztöndíj útravaló legyen a nehéz körülmények között élő, szorgalmas tanulók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában