ülés

2017.11.23. 19:39

Az információbiztonság kérdéseit is érintették a Vas Megyei Védelmi Bizottság ülésén

SZOMBATHELY Megújul a Magyar Honvédség tartalékos rendszere, ez is téma volt a Vas Megyei Védelmi Bizottság ülésén.

Tóth Kata

Fülep Zoltán, dr. Bognár Balázs, Harangozó Bertalan, dr. Baán Mihály és Kocsis Lajos a védelmi bizottság ülésén Fotó: Nagy Jácint

Tavasszal tartotta előző tanácskozását, tegnap ismét összeült a védelmi bizottság. Éves beszámoló készült, határozatba foglalták a végrehajtott feladatokat, ezt terjesztik fel a honvédelmi miniszternek – mondta az első napirendi pontról Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke. A megyeházán tartott sajtótájékoztatóján ismertette az ülés többi témáját is. Hadgyakorlatot tartott Magyarország területén a NATO június 1. és szeptember 5. között, ennek végrehajtásáról dr. Baán Mihály, a bizottság titkára számolt be. Aktualitások hangzottak el az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Rendszer létrehozásával kapcsolatban: a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési programon belül megújul a Magyar Honvédség tartalékos rendszere.

Fülep Zoltán, dr. Bognár Balázs, Harangozó Bertalan, dr. Baán Mihály és Kocsis Lajos a védelmi bizottság ülésén Fotó: Nagy Jácint

Területvédelmi tartalékosokkal (önkéntesekkel) egészül ki a rendszer. Az országban mintegy ezren aláírták már szándéknyilatkozatukat a csatlakozásról, hatszázan szerződést kötöttek a honvédséggel. A már kiképzett tartalékosok rendszerbe állító gyakorlaton vettek részt. A téli időjárásra való felkészülés feladatait dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Horváth László, a megyei közútkezelő igazgatója ismertették. Szó esett a szeptember 13-án, Vépen történt vasúti baleset tapasztalatairól is, folyik a mentesítés, elkezdték elszállítani a szennyezett talajt. Az információbiztonság kérdéskörét, a digitalizáció kockázatait is érintették a megbeszélésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában