Advent

2017.11.20. 18:47

Karácsonyi hangulatra fel! – nem sokára kezdődik az adventi vásár

Már csak pár napot kell aludni, és kezdődik az adventi vásár. A szombathelyi Fő tér is karácsonyi ruhát ölt: több ezer, a fákra aggatott apró fénypont adja meg a hangulatot az ünnepi készülődéshez.

Vas Népe

Fotó: Nagy Jácint

Pénteken nyitja kapuit a szombathelyi Fő téren a hagyományos adventi vásár és a hozzá kapcsolódó kulturális programsorozat, amelynek hivatalos megnyitója szombaton 17.30-kor kezdődik, és egészen december 23-ig várja a karácsonyi hangulatot keresőket és a vásárlókat.

Fotós: Nagy Jácint

A város önkormányzata kiemelt figyelmet és anyagi támogatást fordít arra, hogy a szombathelyi polgárok az idén még meghittebb hangulatban készülhessenek a karácsonyra – mondta lapunknak dr. Puskás Tivadar polgármester az előkészületekről. A programkavalkád mellett több újdonsággal is számolhatnak a vásárba érkező látogatók: az adventi vásár területe kibővül, a Fő tér és annak környéke az önkormányzat által beszerzett új díszekkel ünnepi díszbe öltözik. A rendezvénytéren lesznek a vásár ékkövei: a feldíszített karácsonyfa a négy óriás gyertyával ellátott adventi koszorú – amelyet majd a hagyományokhoz híven hétről hétre gyújtanak meg – és a Betlehem.

Fotós: Nagy Jácint

A hétfőn felállított karácsonyfát 140 darab új, 12 méteres fényfüzér díszíti. Új látványelemkekkel is találkozhatnak a sétálók: a Szentháromság-szobor mellett állítják fel Rudolf, a rénszarvas csaknem 8 méter hosszú, 3 méter magas világító szobrát, 3D-s interaktív szarvasszán-kompozícióval. A szökőkút mellett új látványelemként 5 méter átmérőjű, szintén 3D-s, interaktív fénygömb lesz látható és látogatható.

Fotós: Nagy Jácint

Eddig már megszokhattuk, hogy a Fő tér fáira is aggatnak fényfüzéreket, amelyeket már a napokban felhelyeztek. A korábbi 24 fa helyett idén már 51 fára került 12 méter hosszúságú fénysor.

Fotós: Nagy Jácint

A Fő téri és a környékbeli utcák kandelláberei is megkapták már a szokásos csillagdíszeket és a városkaput jelképező fénydíszt.

Szintén újdonság lesz a 25 darab új, nagyobb és a 10 darab új, kisebb oszlopdísz a Fő téren, valamint a Király utcában két darab, csaknem 2 méteres fénycsillár, amely Bécs belvárosának karácsonyi díszkivilágítását idézi. Az ünnepi fények december 27-ig láthatók a Fő téren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában