télen az utakon

2017.11.10. 07:00

Mindenki felkészült: érkezhet a hideg tél

A közműszolgáltatók, a közútkezelő és a katasztrófavédelem is felkészült a leghidegebb hetekre – erről számoltak be csütörtökön koordinációs értekezletükön. Átlagos telet remél a közútkezelő Vas megyei igazgatója, Horváth László – erről beszélt tegnap a téli felkészülésről tartott koordinációs tájékoztatón. 

Pungor Csaba

Tavaly is voltak nehéz pillanatok az utakon Illusztráció: Szendi Péter

Fotó:

 

Dr. Bognár Balázs kiemelte, hogy a katasztrófavédelem minden tekintetben felkészült az idei télre Fotó: Unger Tamás

Vas megye közútjait 36 felszerelt gépjármű tisztítja, ha leesik a hó, a csúszás-mentesítéshez 10 ezer tonna útszóró só, valamint érdesített zúzalék áll rendelkezésre – sorolta az igazgató. Elmondta, hogy idén is 0-24 órás ügyelettel készül a télre a Magyar Közút Nonprofit Kft.

- Ilyenkor nemcsak az utakon történhetnek tragédiák, hanem a lakáson belül is. Elég csak a szén-monoxid mérgezésre vagy kéménytűzre gondolni – mondta el

dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

A közútkezelő és a katasztrófavédelem képviselői arról számoltak be: felkészültek a télre, arra, hogy Vas megye lakossága biztonságban legyen a leghidegebb és leghavasabb hetekben.

Tavaly is voltak nehéz pillanatok az utakon Illusztráció: Szendi Péter

Az értekezleten a mentőszolgálat, a vízügy, a Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a karitász, a gáz- és áramszolgáltató, a régiós busztársaság és a vasúttársaságok megyei vezetői, valamint az autómentéssel foglalkozó szervezetek képviselői is részt vettek. Elmondták: ők is felkészültek a kemény téli hetekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában