újítás

2017.11.22. 18:44

Modern körülmények között ebédelhetnek a szombathelyi diákok

SZOMBATHELY Átadták a Neumann János Általános Iskola felújított étkezőjét. A korszerűsítéshez az előző tanév lezárását követően fogtak hozzá a szakemberek.

SZMK

A neumannos diákok már birtokba vehették a megszépült, a korábbinál kétszer tágasabb étkezőt Fotók: Cseh Gábor

Az étkező felújítása városi összefogás eredménye – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: az iskola népes diákseregéhez képest meglehetősen szűkre szabottak voltak a korábbi helyiség által nyújtott étkezési lehetőségek. Ez az átalakítás-átépítés mintegy 5 millió forintból, részben a fenntartó, részben az önkormányzat, részben pedig a képviselők egyéni keretéből történt felajánlás eredményeként valósult meg – tájékoztatott a polgármester.

Fotó: Cseh Gábor

A projektet támogatta képviselői keretéből az iskola két korábbi diákja: Lendvai Ferenc és dr. Ipkovich György, valamint Illés Károly alpolgármester, a körzet képviselője és Szuhai Viktor.

Korszerű aljzat- és falburkolatot, valamint új bútorzatot és az ezekhez tartozó kiegészítő eszközöket kapott a Neumann iskola megszépült étkezője. A szülői munkaközösség támogatásával új tálcacsúsztató síneket is beszereztek. A helyiség kifestéséhez szükséges anyagot pedig az egyik helyi, elektronikai szolgáltatásokat nyújtó cég biztosította.

– Sok évet vártunk a felújításra, de megérte. Látható, hogy a duplájára növekedett területű ebédlőben európai körülmények között tudnak a gyerekek étkezni – mondta el Csapó Erzsébet, a Neumann János Általános Iskola igazgatója.

A neumannos diákok már birtokba vehették a megszépült, a korábbinál kétszer tágasabb étkezőt Fotó: Cseh Gábor

A Szombathelyi Tankerületi Központ – amellett, hogy egymillió forinttal járult hozzá a költségekhez – évről évre segíti a hozzá tartozó négy járás oktatási intézményeinek korszerűsítési munkálatait. Fodor István tankerületi igazgató hozzátette: keresik a pályázati lehetőségeket, és ez irányú kutakodásaikat már siker koronázta. Beszámolt arról is, hogy a Bercsényi iskola és a Németh Pál Kollégium nagyjából 100 millió forint összköltségből újul meg pályázati forrásokból a közeljövőben. Idén pedig még mintegy 400 millió forintot tudnak fordítani a hozzájuk tartozó iskolák legszükségesebb felújítási és karbantartási munkálataira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában