Újítások

2017.11.20. 08:00

Nagyszabású fejlesztések Csepregen

CSEPREG Fejlesztési bejáráson vett részt Ágh Péter, Csepreg országgyűlési képviselője és Vlasich Krisztián polgármester: a folyamatban lévő beruházások állapotáról tájékozódtak.

Cseszkó Tamás

Ágh Péter országgyűlési képviselő Vlasich Krisztián polgármesterrel a Zrínyi utca felújításánál Fotó: Ohr Tibor

Nagyszabású fejlesztések, út- és járdafelújítások zajlanak a város több pontján. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásából, valamint a kormány központi keretéből több mint 300 millió forintot fordítanak Csepreg csapadékvíz-elvezető árkainak és utcáinak fejlesztésére, rendbetételére.

Vlasich Krisztián polgármester kiemelte, hogy soha ilyen mértékű felújítási forrás nem érkezett ezekre a célokra, mint most.

– Számos utca burkolata teljesen megújulhat, több mint harminc év lakossági várakozás után jó néhány utcában teljesen kiépülhet a csapadékvíz-elvezető rendszer is – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a választás tétje már most kezd világossá válni.

– Amióta Ágh Péter országgyűlési képviselővel szövetségben dolgozunk Csepregért, a város érezhetően és szemmel láthatóan a fejlődés útjára lépett. A megye városaihoz képest ugyan még jelentős a lemaradása Csepregnek, de már látszik, hogy van perspektíva, lehetnek olyan céljaink, amelyeket együtt el tudunk érni és régi álmokat tudunk együtt megvalósítani – fogalmazta meg a polgármester.

A település első embere arról is beszélt, hogy rengeteg még a közös feladat, de a kormánnyal szövetségben Csepreg fejlődési pályája hosszú évek várakozása után végre biztosított.

Vlasich Krisztián kitért a helyi ellenzékre is. – Az ellenzék a kákán is csomót keres, de ha siker van, dörgölőzik az eredményekhez. A tét egyértelmű, az eredményeinket meg kell becsülni, a megkezdett munkát folytatni kell – húzta alá a településvezető, hozzátéve, hogy beszélni mindenki tud, azonban láthatjuk, hogy ki az, aki valóban tett is a városért.

Ágh Péter országgyűlési képviselő Vlasich Krisztián polgármesterrel a Zrínyi utca felújításánál
Fotó: Ohr Tibor

Az utcák tekintetében Csepregen 2016-ban megújult a Csokonai és a Szombathelyi utca, de az idén a csepregi búcsú alkalmával adhatták át a megújult Fehér utcát is az itt élőknek. Most pedig újabb két utca, az Alkotmány és a Zrínyi utcák kerülnek sorra, hiszen mind a csapadékvíz-elvezető árkokat, mind az utcák burkolatát teljes hosszúságban megújítják. Ehhez a felújítási folyamathoz csatlakozott a Bognár Ignác utca Répce-híd utáni szakasza, ahol szintén fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert. A három utcára kicsivel több mint 133 millió forintot fordítanak kormányzati forrásból – ehhez a városnak egy fillért sem kell hozzátennie.

Az itt élők kérését meghallgatva kormányzati támogatásból most végleg megoldhatják az utcák évtizedes problémáit. Jól haladnak az aktuális munkákkal: a múlt hét végén megtörtént az utcák burkolatának megerősítése és aszfaltozása is, most a kivitelező az útpadka kialakítását végzi, és néhány helyen még a kapubejárók hídfejeinek kiépítése a feladat. Az ünnepélyes átadást a tervek szerint az utómunkálatok befejezése után tartják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában