Véndiák

2017.11.13. 20:58

Rangos elismerés Patkós Mártonnak

Junior Prima díjat kapott Patkós Márton. Az Örkény Színház fiatal művésze a Nagy Lajos Gimnázium öregdiákja.

Cseszkó Tamás

Patkós Márton díjazott színművész a Junior Prima díjak színház- és filmművészet kategóriája ünnepélyes átadóján a fővárosi Kálmán Imre Teátrumban. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Fotó: MTI/MTVA

Rangos elismerést kapott Patkós Márton, aki 1991-ben született Szombathelyen és a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett. Első próbálkozásra felvették a Színház és Filmművészeti Egyetemre, ahol Pelsőczy Réka, Bagossy László és Rába Roland színészosztályában végzett 2016-ban. Egyetemi gyakorlatát az Örkény Színházban töltötte, ahol a diploma megszerzése óta társulati tag. Már az egyetemen kitűnt Shakespeare Athéni Timonjában és az Utolsó estém a Földön című előadásban, amelyben nagy sikerrel játszotta a főszerepet. – Ösztönös ember vagyok, aki egy-egy karakter megformálása során önmagát is még jobban meg tudja ismerni – mondta el a művész.

Patkós Márton díjazott színművész a Junior Prima díjak színház- és filmművészet kategóriája ünnepélyes átadóján a fővárosi Kálmán Imre Teátrumban. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Patkós Márton elárulta: nem igazán vette komolyan a tanulást a gimnáziumi évei alatt, kettes osztályzatokkal igyekezett „túlélni” a diákéveket. Azt mondta, ha pedagógus nagymamája nem nyúlt volna a hóna alá, nem lenne az, aki. A színművészetire viszont elsőre felvették, utólag visszatekintve elárulta: úgy felvételizett, hogy azt sem tudta, ki kicsoda. – Nem tudtam a kötelező számú verset és monológot, a második rostán háromszor felvettem a mobilomat, szóval magamat adtam, nem volt rajtam teher, hogy be kell kerülni – mesélte a most kitüntetett Patkós Márton. Elmondása szerint annyira szabad volt a lelke, hogy a felvételi bizottság tagjai is ráéreztek arra, hogy ez az idegrendszer, ez a halálosan pörgő, ösztönből működő fiú érvényesülhet a színpadon. A folytatást már ismerjük: jó szerepek és elismerések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában