Család, egészségügy, oktatás, munka

2017.12.22. 17:30

16 milliárd forint támogatás érkezik

Országosan is kiemelkedő sikert értek el a vasi pályázatok az úgynevezett EFOP programban, mintegy 16 milliárd forint támogatás érkezik a térségbe.

Cseszkó Tamás

Schanda Tamás, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár elmondta, jövőre több támogatást kapnak a családok. Fotó: Unger Tamás

- Magyarország kormánya családbarát kormány, amelyet már bizonyított az elmúlt években meghozott döntéseivel is.

- mondta az Őrvidék Házban tartott sajtótájékoztatón Schanda Tamás, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. Hozzátette: az ország fejlődése az itt élő családok és közösségek erősödésének köszönhető. Az államtitkár szólt arról is, hogy 2018 a családok éve lesz, éppen ezért még több támogatást és még több figyelmet kap ezen terület. – Azon dolgozunk, hogy a társadalomban még inkább megerősödjön a családbarát értékrend – hangzott el. Schanda Tamás bejelentette, az úgynevezett Emberi Erőforrás Operatív Programban (EFOP) mintegy 16 milliárd forint érkezik Vas megyébe különböző fejlesztési programokra, így egyebek között az ŐrvidékHáz is sikeresen pályázott.

- Az a célunk, hogy a családok hatékony segítséget kapjanak a krízishelyzetek esetén, ösztönözzük a gyermekvállalást, valamint segítsük a nők munkaerőpiacra történő integrációját – foglalta össze az államtitkár a legfontosabb prioritásokat. Ennek köszönhetően női információs pontok, úgynevezett nőközpontok nyílnak majd Szombathelyen, Csepregen, valamint Vasváron is.

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője elmondta, országosan is kiemelkedőek és sikeresek a pályázatok. A 16 milliárd forintból Szombathelyre 9,6 milliárd forint forrás érkezik. – Számos egészségügyi fejlesztés valósulhat meg, a Markusovszky kórház három új diagnosztikai ultrahanggal gazdagodik, de tizennégy vasi intézmény is megújulhat – jelentette be a képviselő. Dr. Hende Csaba kiemelte, az ELTE Savaria Egyetemi Központ is jelentős, 6 milliárd forint támogatásban részesült.

Schanda Tamás, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár elmondta, jövőre több támogatást kapnak a családok. Fotó: Unger Tamás

Dr. Puskás Tivadar, polgármester szintén méltatta az EFOP támogatási rendszerét, kiemelve a zenei tevékenység támogatását. Mint mondta, a mostani program számos lehetőséget biztosít a városnak, amelynek köszönhetően tovább fejlődhetnek az intézmények.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában