zsúr

2017.12.17. 08:38

Először, de nem utoljára rendezett zsúrt a Csók István Művészkör Kőszegen

KŐSZEG Süteményekkel, teával, forralt borral varázsoltak különleges hangulatot Kőszeg szívébe a Csók István Művészkör tagjai szombaton. Kivételesen nem jótékony célt támogattak az összejövetellel, hanem saját maguknak gyűjtöttek.

Bakos Ágnes

Az Artrakció zenekar adta az alaphangot a Fő téren, ahol a hotel előtt hangulatos adventi sokadalom kerekedett. A Csók István Művészkör első zsúrját rendezték szombaton. Az volt a céljuk, hogy hangulatos adventi órákat szerezzenek – mondta el Palcsó Julianna, az egyesület egyik vezetője. Az ötlet most is nagyszerű, ahogy az egyesület minden megmozdulása kreatív – méltatta az összejövetelt Huber László, Kőszeg polgármestere. Emlékeztetett, hogy nemrégiben rendezte hatodik, ismét sikeres jótékonysági adveti vásárát a művészkör. A forralt boros, teázós zsúrral is gyűjtés kezdődött: ezúttal saját maguknak gyűjtenek, egy mikrofont vásárolnának a rendezvényeikhez. Merthogy azokból nincs hiány – biztosan a zsúrral is sorozat kezdődik, emelte ki a polgármester. Nemcsak helyi és környékbeli érdeklődők álltak sorba a süteményekért és a többi finomságért, hanem vonyarcvashegyiek is, ugyanis több testvéregyesületet is meghívtak a kőszegi művészek, művészetbarátok. A Balaton mellől pedig személyesen érkeztek, természetesen balatoni borokat hoztak a kőszegi adventi zsúrra, amely, mint a polgármester is elmondta, remekül illeszkedik a városi karácsonyváró események sorába. Volt a Csók zsúron izgalom is: tombola formájában hívták a piknikre a szerencsét. Pezsgőt, bort és karácsonyi gyertyacsomagot is nyerhettek a szerencsések, a bevételt a művészkör működésére költik – hogy minél több, hasonlóan színes eseménnyel gazdagítsák a kőszegi mindennapokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában