Évköszöntő

2017.12.26. 15:18

Fúvósmuzsikával köszöntik az újévet Sárváron

Újév első szombatján, január 6-án tartja hagyományos évköszöntő koncertjét a Sárvári Koncert-fúvószenekar a Tinódi Gimnázium sportcsarnokában 17 órai kezdettel.

Pajor András

A sárvári fúvósokat újévi koncertjükön ez alkalommal is Szélesi Attila karnagy dirigálja Fotó: Pajor András

Ez lesz a negyvenötödik újévi koncert, amelyen a város polgárai mindig zsúfolásig megtöltik a termet. Sárvár fúvószenei életének múltja az 1900-as évek elejéig nyúlik vissza. A koncert-fúvószenekar a mostani felállásban több mint egy évtizede működik, a városban addig külön tevékenykedő zenekarok egyesülésével jött létre, Szélesi Attila karnagy vezetésével.

A sárvári fúvósokat újévi koncertjükön ez alkalommal is Szélesi
Attila karnagy dirigálja Fotó: Pajor András

A fúvósoknál a 14 éves fiataltól a nyugdíjas korosztályig zenélnek együtt a generációk. A januári koncerten ezúttal is felcsendül a fúvósirodalom valamennyi műfaja, és idén is több meglepetéssel készülnek a zenészek. A hangversenyen közreműködnek Fekete Linda és Jámbor Nándor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészei. Az együttest a művészeti vezető, Szélesi Attila vezényli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában