megyei vadászkamara

2017.12.14. 21:36

Mérlegen az év és az új törvény Sárváron

Pályázatokról, tagfelvételről, vasi elejtésekről is szó esett a megyei vadászkamara és a vadgazdálkodók védegyletének évzáró küldöttgyűlésén tegnap.

Nagy Ildikó

Gagyi István kamarai és védegyleti elnök évet értékel a küldöttgyűlésen Fotó: Nagy Jácint

 

Gagyi István kamarai és védegyleti elnök évet értékel a küldöttgyűlésen Fotó: Nagy Jácint

Az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezete és a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének küldötteit a két szervezet elnöke, Gagyi István köszöntötte, aki év végi visszatekintőjében számokkal is szolgált. Mint mondta, a megyében 53 vadászatra jogosult szervezet és mintegy 2200 vadász van, akik az idén is adtak munkát a trófeabírálóknak. Őzbakból 1722-t bíráltak a megyében, a legnagyobb példányt Egyházasrádócnál ejtették el. Gímbikából 730 került terítékre, a „legerősebb” jelzőt egy, a Rákóczi Vadásztársaság területén elejtett példány érdemelte ki, melynek trófeája 12,74 kilogramm volt. A bírálaton a legmagasabb pontszámot elérő gímbika a Nádasrét Vadásztársaság területén került puskavégre, trófeája alatt 12,19 kilogrammot mutatott a mérleg.

Az elnök méltatta az új, immár „élesben” is megtapasztalt vadászati törvényt, és örömmel számolt be arról is, hogy a Vadgazdálkodási Alapból elnyerhető összegre Vas megyéből tizenöt pályázatot nyújtottak be a vadászatra jogosultak, és ha országos szinten is zöld utat kapnak a tervezett vasi fejlesztések, akkor a megyében is számos, a vadgazdálkodás körülményeit javító beruházás valósulhat meg. A 2021-ben Magyarországon rendezendő Vadászati Világkiállítás megyei rendezvényeire 75 millió forintot kap az államtól a megyei vadászkamara, ebből az összegből egyebek között vadászati emlékhelyeket alakítanának ki, kiállításokat rendeznének, de kiadványokra, többfunkciós oktatóterem kialakítására is jutna a pénzből. A védegylethez két új társaság csatlakozott, szóba kerültek az adózással kapcsolatos változások, a vadkárszakértéssel kapcsolatos anomáliák, illetve a meglehetősen nyomott vaddisznó-felvásárlási árak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában