(Civil/György István Péter)

2017.12.11. 19:26

„Mutasd meg, hogyan várakozol és megmondom ki vagy.”

 A Herényi Kulturális és Sportegyesület szervezésében folytatódott az „Adventi Esték” sorozat. Ezúttal elsősorban a helyi nyugdíjasokat látta vendégül az egyesület, természetesen a kapu minden betérő számára nyitva volt.

A karácsony a család ünnepe baloldalon Molnár Szabolcs atya Fotók: György István Péter

 

A karácsony a család ünnepe baloldalon Molnár Szabolcs atya Fotók: György István Péter
Gencsapáti Legénycéh betlehemi játéka (1)

Molnár Szabolcs atya köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy az ember élete szolgálat. Akkor teljesíthető igazán, ha éberek vagyunk. Ha odafigyelünk egymásra, lelki életünkre is. „Mutasd meg, hogyan várakozol és megmondom ki vagy. Mutasd meg, hogyan várakozol és megmondom mire és kire vársz.” Szabolcs atya arra biztatott mindenki, hogy tudjanak várakozni, az élettől szép dolgokat várni. Akkor hal meg az emberben valami, amikor már nem vár semmi szépet az élettől.

Gencsapáti Legénycéh betlehemi játéka (2)

A Gencsapáti Legénycéh betlehemi játéka különösen szép fényt hozott az estébe. A második adventi gyertyát Koczka Tibor alpolgármester, a körzet képviselője gyújtotta meg. Köszöntőjében utalt arra, hogy nagyon fontosak az életünkben az ilyen közösségek, mint a herényi. Majd így folytatta: Akinek a szívében nincs karácsony, annak a karácsonyfa alatt sem lesz. A legjobban akkor járunk, ha a szeretteinket idővel ajándékozzuk meg, a saját időnkkel. Időt fordítunk egymásra, a beszélgetésre, amire az év során bizony nagyon kevés alkalom nyílik.

Gencsapáti Legénycéh betlehemi játéka (3)

Az est során nem volt hiány a finom falatokból, süteményekből, forralt borból és forró teából, de jó szóból, baráti beszélgetésből sem.

Koczka Tibor SZMJV alpolgármestere (2)

A béke, a hit, a remény és a szeretet megélése és megosztása lehet a legnagyobb ajándék az életünkben, különösen a közelgő karácsonyi időszakban. Vigyük

Molnár Szabolcs atya

magunkkal lelkünkben az adventi gyertyák fényét, osszuk meg szívünk melegét szeretteinkkel, embertársainkkal.

Ők mind Zoltánok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában