hatalmas érdeklődés

2017.12.01. 07:00

Sok új, fiatal szerző a Torták könyvében 

Tegnap szerkesztőségünkben adtuk át a tiszteletpéldányokat azoknak az olvasóinknak, akik legújabb szakácskönyvünket, a Torták könyvét beküldött receptjeikkel gazdagították. 

Tersztyánszky Krisztina

 

Előtérben a fiatal cukrásznemzedék: dr. Mórocz Míra Lilla, Hodoniczkiné Manhalter Ildikó, Kiss Andrásné, Kovács Réka, Doma Réka a könyvátadáson Fotó: Unger Tamás

Sikeres sorozatunknak immár a 23. kötete került az olvasók kezébe november végén. A torta téma megihlette a konyhaművészeket: nagyon sokan küldtek be receptet, a 37 bekerült vasi szerző közül huszan el is tudtak jönni az ünnepélyes átadásra.

A jól ismert, kedves háziasszonyok mellett ezúttal sok ismeretlen arcot, köztük sok fiatalt is láttunk. Talán a televíziós főzőműsorok vagy a gasztroblogok hatására? Kis Andrásné, Betti eddig csak az egyre bővülő családnak készített finomságokat, örömére mindenki édesszájú. Most azonban megtetszett neki a felhívás és úgy gondolta, ő is próbálkozik. Az egyik lányának kitalált egzotikus formájú kaktusztortával szerepel a könyvben.

 

Kovács Réka fél éve végezte el a cukrászképzést. Szeret otthon is kísérletezni az alapanyagokkal, az állagokkal. Az eredményt aztán az egész utca megkóstolja, ő pedig mindenkinek ad a véleményére. Amikor beküldött két receptet, azt gondolta, esélye sincs bekerülni a kötetbe, és határtalanul megörült, amikor az adventi vásáron meglátta, hogy éppen az ő erdei gyümölcsös mousse tortája látható az első oldalon. Doma Réka a család szórakoztatására szokott sütögetni, főleg nyáron, amikor már nem tudnak mit kezdeni a sok idénygyümölccsel. A receptekbe mindig beleviszi a saját ötleteit is. Dr. Mórocz Míra Lilla vizsgaidőszak alatt, kikapcsolódásként „kapott rá” a sütögetésre. Mivel gluténérzékeny, rizsliszttel készíti a süteményeit, amivel tökéletes ízhatást tud elérni. A tésztát gyakran dúsítja gyümölccsel. A pályázati felhívásra, akárcsak Réka, ő is édesapja biztatására jelentkezett.

A szakácskönyv a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban vásárolható meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában