SZOMBATHELY 

2017.12.22. 19:00

Testkamerákat, lézeres távolságmérőt is kaptak a közterület-felügyelők

Hőkamerás távcsövek is segítik mostantól a közterület-felügyelők munkáját. A városlakók biztonságának erősítése érdekében pedig egy defibrillátort is beszereztek.

SZMK

Csütörtökön Janzsó Miklós és Takács Zsolt közterület-felügyelők óvták a rendet a belváros egyik legforgalmasabb részén Fotó: Unger Tamás

- Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb állama. Nem kell aggódnunk, mint az ausztráloknak, és nem kell gyászolnunk, mint több európai országban élőknek, mert volt bátorságunk nemet mondani a migrációra – mondta az ünnepélyes eszközátadáson az Országgyűlés alelnöke, dr. Hende Csaba. Hozzátette: Szombathely az ország legbiztonságosabb megyeszékhelye. Ehhez elsősorban fegyelmezett, jól képzett rendvédelmi szakemberek kellenek, de munkájukhoz eszközök is szükségesek – hangsúlyozta dr. Hende Csaba. Csaknem 1,4 millió forint értékben vásárolhatott most a szombathelyi közterület-felügyelet berendezéseket. Tíz mini testkamera, öt lézeres távolságmérő és két beépített videófelvevővel ellátott hőkamerás távcső segíti mostantól a munkájukat. Utóbbi például a mezőőri feladat ellátást könnyíti, hiszen éjszakai ellenőrzéseik során többször találkoznak fatolvajokkal, orvvadászokkal, és illegális szemétlerakókkal – mondta dr. Varsányi Péter, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatója. Dr. Puskás Tivadar polgármester megköszönte a közterület-felügyelők munkáját. Elmondta: Szent Márton szülővárosában, a Segítés Városában különösen fontos a biztonság, ezért biztosított több mint 3 millió forintot külön forrásként Szombathely a szervezet számítógépes szerverének cseréjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában