ne fázzon senki

2017.12.13. 20:40

Újraindult: ha fázol, vigyél el egy kabátot!

Januárban ötven kabátot vittek el a nagycsaládosoktól, most újrakezdték az akciót. A tervek szerint lesz sapka, sál és kesztyű is.

Budai Dávid

Aki fázik, visz egyet a kabátok közül, aki meg azt szeretné, hogy mások ne fázzanak, az hoz Fotó: Nagy Jácint

 

Aki fázik, visz egyet a kabátok közül, aki meg azt szeretné, hogy mások ne fázzanak, az hoz Fotó: Nagy Jácint

„Ha fázol, vigyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!” Ez a lényege az idén januárban indult kezdeményezésnek, amelyhez az év elején az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület is csatlakozott. Akkor nagyjából ötven kabát talált gazdára, és körülbelül húsz került fel az adakozók jóvoltából a megüresedett fogasokra. Újrakezdték az akciót, így mostantól 8-16 óráig kabátok sorakoznak majd a nagycsaládosok Semmelweis utcai székhelyének kerítésén – mondta el Wiktoráné Szerdahelyi Emília, az egyesület titkára.

Éjszakára és hétvégén azért veszik be a kabátokat, nehogy megázzanak. Aki szeretne egy kabátot, nyugodtan vegye el, nem kell szólnia senkinek. A tervek szerint később lesz sapka, sál és kesztyű is – hogy idén tényleg ne fázzon senki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában