Közlekedési körkép

2017.12.19. 17:30

Útnak indul az ünnepen? Soroljuk, mire figyeljen!

Karácsonykor és év végén változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje, és a parkolásban is lesznek „szünetek”. Összeszedtük a tudnivalókat.

Bakos Ágnes

Budapest, 2017. május 29. Induló és érkezõ vonatok menetrendjét mutató elektronikus tájékoztató tábla a fõváros I. kerületében, a Déli-pályaudvaron. Alatta utasok váltják meg menetjegyüket a számítógépes jegykiadó automaták soránál. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Jászai Csaba

December 24-én és 25-én az ünnepnapi, majd 26-án kedden a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok – tette közzé a MÁV-START. Rázó László, a GYSEV szóvivője elmondta: ugyanezen rend szerint járnak a GYSEV vonatai is.

Az év utolsó és a jövő év első napján is lesznek változások: december 31-én, szilveszterkor az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi ütem szerint közlekednek a vonatok.

Január 2-án, kedden már a munkanapokon megszokott módon indulnak a vasúti járatok.

A régiós busztársaság, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ menetrendje is módosult az ünnepek körül. December 24-én vasárnap munkaszüneti menetrend lesz érvényes, aznap Szombathelyen 16 óráig közlekednek a helyi járatok. 25-én és 26-án ugyancsak munkaszüneti napra érvényes rend lesz a buszközlekedésben. Az év utolsó napján, vasárnap is munkaszüneti napi rend szerint indulnak és érkeznek az autóbuszok – aznap a szombathelyi helyi járatok 15 óráig közlekednek. Január 1-je szintén munkaszünet lesz a buszokon, Szombathelyen 8 órától közlekednek majd a helyi járatok.

Az ünnepek között és majd a jövő év második napján is érdemes figyelmesen útnak indulni, hiszen tanítási szünet lesz, vagyis „tanszünetes” rend szerint közlekednek a közösségi közlekedés járatai.

Aki autózik, jó ha tudja, hogy az ünnepnapokon nem kell parkolójegyet váltani Szombathelyen.

December 24-én, 25-én és 26-án ingyenes lesz a parkolás, aztán három napon át ismét fizetni kell az autók várakozásáért, majd szombaton, vasárnap és hétfőn, 30-án, 31-én és 2018. január 1-jén ismét ingyenes lesz a szombathelyi parkolás. És még egy jó hír: a közútkezelő egyetlen ütemezett útkarbantartási vagy építési munkát sem jelez az év utolsó heteire a Vas megyei közutakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában