Öröm a horgászoknak

2018.01.27. 15:00

Balin is kerül a sárvári tavakba

Hiába várták a fagyot a nádvágáshoz idén a sárvári horgászok. Tisztítják a partot és tervezik a szezont, a város tavaiba idén az év hala, balin is kerülhet.

Pajor András

Közösségi munka a Csónakázótónál. A téli teendők elvégzésével egész évre jó körülményeket teremtenek maguknak a sárvári horgászok. Fotó: Pajor András

 

Közösségi munka a Csónakázótónál. A téli teendők elvégzésével egész évre jó körülményeket teremtenek maguknak a sárvári horgászok. Fotó: Pajor András

A téli hétvégeken a háromszáz fős egyesület tagságból sokan részt vesznek közösségi-társadalmi munkákon, ezzel megváltható az éves tagdíj egy része. A város horgásztavainak az egyesület a kezelője, így nekik kell gondoskodniuk a környezet karbantartásáról és a haltelepítésről.

Idén nem volt kegyes hozzánk az időjárás, mert nem fagytak be a tavak. A partról kell vágni a nádat, a belógó száraz faágakat.

- sorolja a tennivalókat Tóth Lajos, a sárvári Kinizsi Horgászegyesület elnöke. Idén legalább annyi halat szeretnének a tóba tenni, mint tavaly. A tervezett, több mint százmázsás telepítésben őshonos magyar halként főleg ponty szerepel majd. Csuka és süllő mindenképpen lesz, és megpróbálják az év halát, a balint is a tavakba hozni.

A tavak környéke kedvelt kirándulóhely, csak az oda érkezőknek kellene megtanulni a szeméttárolók használatát – jegyezte meg az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában