feketelista

2018.01.23. 09:30

Feketén foglalkoztattak Vas megyében

Az év első három hetében 183 adózóval, közte három Vas megyeivel bővült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feketelistája, amely a bejelentés nélkül foglalkoztató cégeket és vállalkozókat sorolja.

Bakos Ágnes

Budapest, 2016. január 3. Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-tõl hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Faluldi Imre

A január közepén frissített listára egy szombathelyi cég, valamint egy sárvári és egy kőszegi vállalkozó került fel. Az is kiderül a listából, hogy a kőszegi és a szombathelyi feketén foglalkoztatót októberben érték jogsértésen, a sárvárit pedig november elején. A megyeszékhelyre bejegyzett munkaadókat nézve: már negyven szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feketelistáján, de már nem sokáig. Ugyanis a közzétetételtől számított két évig szerepelteti a nyilvános listán a feketén foglalkoztatót a NAV, márpedig 2016 februárjában egy szombathelyi vállalkozóval és egy, a vasi megyeszékhelyre bejegyzett céggel bővült a lista – ők hamarosan lekerülnek a nyilvános lajtromból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában