Kapcsolatépítés

2018.01.28. 11:30

Hivatalos évindító látogatásra jött a szlovén főkonzul

Nemzetközi kapcsolatépítés mellett sport is volt az esztendő első eseményei között.

Bakos Ágnes

A szlovén delegáció vezetője, dr. Boris Jesih szentgotthárdi szlovén főkonzul, jobbról a vendéglátók. Fotó: kabinet

Ha január, akkor hivatalos és ünnepélyes évindítások sora – igaz ez a nemzetközi kapcsolatokra is minden hivatali szinten. A napokban év eleji „tisztelgő” látogatást tett a Vas Megyei Kormányhivatalban dr. Boris Jesih szentgotthárdi szlovén főkonzul. A rangos vendég megbeszélést folytatott Harangozó Bertalan kormánymegbízottal, valamint Ágh Ernőnével, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatójával. A téma természetesen kétoldalú volt: a rábavidéki szlovének és a muravidéki magyarság életének aktuális kérdéseiről cseréltek eszmét a résztvevők.

A szlovén delegáció vezetője, dr. Boris Jesih szentgotthárdi szlovén főkonzul, jobbról a vendéglátók. Fotó: kabinet

A hivatalos nemzetközi program mellett sport is szerepelt az évindító események között a vasi kormányhivatalnál: Nyíregyházán szerepeltek labdarúgótornán. A megmérettetést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezte Kozma Péter korábbi kormánymegbízott emlékére. A vasiak a negyedik helyen végeztek a tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában