magyar huszár

2018.01.22. 17:05

Hungarikum-díj a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumnak

Hungarikum-díjat kapott a Nádasdy Ferenc Múzeum: a sárvári intézmény volt az egyik kezdeményezője a magyar huszár hungarikummá nyilvánításának.

Nagy Ildikó

Fotó: Takács-Reichardt Gabriella

Az oklevelet és a bronzplakettet a Hungarikumok Klubjának hétfői rendezvényén adták át a Parlamentben: az elismerést Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől vette át Takács Zoltán Bálint múzeumigazgató és a másik felterjesztő, dr. Pál János, a Magyar Huszár és Lovashagyományőrző Társaság ügyvezető elnöke.

Fotó: Takács-Reichardt Gabriella

A magyar huszár tavaly júniusban került be a hungarikumok gyűjteményébe, és mint arról akkor  beszámoltunk, a magyar huszárság egyedülálló emlékanyagát bemutató sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója és dr. Pál János kezdeményezte a felterjesztést.

Takács Zoltán Bálint hétfőn elmondta: nagyon örül, hogy sok-sok év munkáját siker koronázta. Az elismeréshez gratulált V. Németh Zsolt, a hungarikumokért is felelős államtitkár, akitől megtudtuk: büszkeséggel tölti el, hogy a hungarikumok tárában szereplő majdnem hetven kiválóság egyike – amely nem csak múzeumi gyűjteményként, de élő hagyományként is messze viszi a magyarság jó hírét – Vas megyéhez kötődik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában