testvérkapcsolat

2018.01.26. 09:00

Játékokkal segítették a testvérvárosi gyerekeket

Magyar nyelvű mesekönyveket és játékokat kaphatnak a vajdahunyadi gyermekek a szombathelyiek jóvoltából.

SZMK

Sokrétű és mély.

- így jellemezte dr. Puskás Tivadar polgármester Szombathely Vajdahunyaddal ápolt testvérvárosi kapcsolatát. Hunyad küldöttsége rendszeresen részt vesz a szombathelyi rendezvényeken. Szeptemberben pedig a vasi megyeszékhelyről tettek látogatást Vajdahunyadra. Ott merült fel az igény, ha játékaink, magyar nyelvű könyveink vannak, amelyeket nem használunk már, akkor ők ezt nagy örömmel fogadják. Nagyon lényeges a dolog, hiszen a kisgyermekeket magyarul kell megtanítani, hogy magyarul gondolkodjanak, magyar meséket olvassanak.

Lendvai Ferenc, a testvérvárosi együttműködésért is felelős tanácsnok hozzátette: Szombathely több ország 15 településével ápol kapcsolatokat. Vajdahunyaddal ez igazán aktív. Például a Hunyad megyei gyerekek nyaralhattak a Balatonon, szombathelyi diákok pedig évek óta mehetnek a testvérváros jóvoltából sítáborba. A vajdahunyadi gyerekeknek gyűjtött játékokat és magyar nyelvű könyveket a sítáborba induló diákok viszik magukkal. Ez a busz szállítja majd ugyanis Szombathely, a Segítés Városának ajándékát a szórványban élő magyar óvodásoknak, iskolásoknak.

A borítókép illusztráció, forrás: pixabay.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában