Napraforgós egyesületi kultúrest

2018.01.22. 21:22

Megható kiállítás, missziós beszámoló és népi komédia Káldon mindenki kedvére

Változatos kulturális programok sorozatával ünnepelték Káldon a magyar kultúra napját – immár harmadik alkalommal.

Civil Tudósítónktól

Sokan nézték meg a fiatalon elhunyt Ivánkovics Zoltán rajzait. Fotó: Káldi Napraforgók Egyesülete

A bevezetőben Nagy Elek játszotta zongorán Chopin a-moll mazurkáját. A köszöntő után a fiatalon elhunyt káldi művész, Ivánkovics Zoltán rajzaiból összeállított kiállítás megnyitója következett. A bemutatónak az Átrajzolt valóság címet adták. Zoltán utolsó gondolataiból és üzeneteiből párja, Horváth Judit készített videófelvételt, amellyel méltó emléket állított kedvesének, és ezzel minden részt vevő szemébe könnyeket csalt.

Sokan nézték meg a fiatalon elhunyt Ivánkovics Zoltán rajzait. Fotó: Káldi Napraforgók Egyesülete

Miután az érdeklődők megtekintették a rajzokat, Szabó Imre verbita atya vette át a szót, aki szintén káldi származású, ám jelenleg Kőszegen él a missziós házban. Élete egy részét – 32 évet – misszióban töltötte Pápua Új-Guineában. Érdekes történeteket mesélt a bennszülöttekről, a missziós munkáról, és szívesen válaszolt a közönség kérdéseire is.

Egy újabb jelentős hangulati váltással a délután következő szereplője a vasvári Üss a hasadra! Színpad volt. Először József Attila Kész a leltár című versét szavalták el, majd előadták Móricz Zsigmond A Zördög című népi komédiáját, az események sodrásába itt-ott bevonva a közönséget is. A nézők nagyon jól szórakoztak az előadáson, nagy sikere volt.

A nap zárásaként este a szombathelyi Marton Viktória és csapata akusztikus koncerten adta elő saját dalait, valamint kedvenc feldolgozásait.

Káldi Napraforgók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában