Aláírásokat gyűjtöttek

2018.01.24. 11:00

Megmarad a zöldterület a Parkerdő lakóparkban

Zöldterület maradhat a Parkerdő lakópark egyetlen olyan telke, amelyen még nincs ház – nemrég szárnyra kapott a hír, hogy azt is be akarják építeni. Ez ellen gyűjtöttek aláírásokat az ott élők. 

Szombathelyi Médiaközpont

Dr. Kecskés László, dr. Hende Csaba és dr. Puskás Tivadar a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Nincs oka az aggodalomra a Parkerdő lakóparkban élőknek, megmarad zöldterületnek az a rész, amely eredetileg játszótérnek volt kijelölve, és nem lesz ház rajta.

- szögezte le dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, aki tegnap dr. Puskás Tivadar polgármesterrel és dr. Kecskés Lászlóval, a körzet  önkormányzati képviselőjével a helyszínen tartott sajtótájékoztatót a témában. Dr. Hende Csaba elmondta, hogy az előző városvezetés adott engedélyt a legutóbbi ház építésére is – ez a beruházás váltotta ki a lakosság nyugtalanságát.

Az elmúlt hetekben aláírásokat gyűjtöttek ez ügyben a város egyik legújabb lakótelepén, ahol – a lakosság szerint – máris túl nagy a beépítettség. A petíciót benyújtották a városházára. Tették ezt annak ellenére, hogy a szóban forgó, jelenleg elhanyagoltnak tűnő, füves telek nem is a városé, hanem – ahogy az egész lakópark – a Parkerdő 2000 Kft. birtokában van.

Dr. Kecskés László, dr. Hende Csaba és dr. Puskás Tivadar a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Azonban mint dr. Kecskés László, a körzet képviselője elmondta, a tulajdonosokkal tavaly november közepén tárgyalt először arról, hogy ezt a telket ne építsék be, sőt akkor esett szó először arról is, hogy a cég átadja a területet a városnak, méghozzá teljesen ingyen. Ezt a szándékát a cég egyébként azóta megerősítette, de ennek írásbeli közlése még várat magára.

Az aláírt, 337 ember nevét tartalmazó ívek január 17-én érkeztek meg az önkormányzathoz – közölte az adatokat dr. Puskás Tivadar. A polgármester szerint ennek mindenképpen meglett az az eredménye, hogy a város elgondolkodott az aktuális problémákon – nem csupán ezen a vélt, hanem a valós gondokon is, hiszen vannak ilyenek. Ennek eredményeként igyekeznek felgyorsítani a Parkerdő lakóparkban azokat a gondokat, amelyeket a körzet képviselőjének fogadóóráján szóvá tettek az emberek.

Az egyik ilyen problémáról, a Falunagy utca tervezett megnyitásáról is beszélt a sajtótájékoztatón a körzet képviselője – a Parkerdő felé tervezik megszüntetni a lezárást. A közlekedési helyzet jelenleg néhol kaotikus a lakóparkban – tette hozzá a fogadóórák tapasztalata alapján dr. Kecskés László, akinek már vannak is tervei ennek megoldására: legegyszerűbb lenne a Szent II. János Pál pápa utcát egy-irányúsítani. Hamarosan a zöldterülettel  kapcsolatosan is  tartanak lakossági fórumot, azonban addig is várják a hasznosítási ötleteket az ott élőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában