Autót és automatát is vásároltak

2018.01.30. 15:18

Mintegy 10 millió forintból új eszközökkel bővült a FÉHE Zanati úti bázisa

Új eszközökkel bővült a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Zanati úti bázisa.

SZMK

Dr. Puskás Tivadar polgármester is megnézte az új autót. Fotó: Szombthely.hu/Benkő Sándor

A projekt egyik eleme az az új autó, amely ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik, mint a múlt év végén beszerzett gépjármű. Ezzel együtt már két kocsival tudják járni a városrészeket az intézmény két utcai szociális szolgálatának szakemberei napi 24 órában. Ezenkívül a közfoglalkoztatási program révén elnyert 7 millió forintból további két autóval bővült az intézmény gépjárműparkja, amely gyakorlatilag teljesen kicserélődött. – Az előző gépjárművek már igencsak elavultak voltak. Azonkívül, hogy nehezebben tudták ellátni a feladataikat, a szervizköltségük is sokkal drágább volt. Ez az újak esetében jelentősen olcsóbb lesz – mondta el dr. Puskás Tivadar polgármester.

Dr. Puskás Tivadar polgármester is megnézte az új autót. Fotó: Szombthely.hu/Benkő Sándor

Szintén a projekthez tartozik az intézmény udvarán elhelyezett alumínium automata is, amely az eldobott italos dobozok összegyűjtését és feldolgozását segíti elő. Németh Klára, a FÉHE Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: azáltal javul a város tisztasága, illetve az ügyfeleket hozzásegítik egy kis megélhetéshez, mivel dobozonként három forintért váltja be az automata a dobozokat.

Egy új rozsdamentes konyhabútor építettek be, valamint 36 rekeszből álló öltözőszekrény is beszereztek a támogatásból. A teljes beruházás összértéke mintegy 10 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában