Elismerést és munkát is kaptak

2018.01.30. 08:00

A munkaerőpiacra való bekerülés is a cél, többen képzéseken is részt vettek

A közösség elismerése mellett szakmát is kaptak a program roma résztvevői, amely belépést nyújthat a munkaerőpiacra, ahogy arra rendszeresen van is példa az egyesületnél.

SZG

Interholcz Csilla és Forgács Gáborné takarítás közben

Fotó: Unger Tamás

Tavaly nyáron indult a Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató Közhasznú Egyesület (HÁROFIT) programja. Huszan végeztek közhasznú munkát, amely során utcákat takarítottak és gyomláltak is. Általuk eddig számos szombathelyi utca tisztult meg, amely nem kerülte el a lakók figyelmét sem. – Az egész utca elégedett. Évek óta nem volt takarítás a környékünkön. Nemrég láttuk, hogy egy kis csapat lelkiismeretesen takarítja az út melletti szegélyeket és a járda melletti zöldterületeket. Ez megér egy dicséretet – mondta el Kovács Dóra, az Avar utca egyik lakója. A programnak célja volt az is, hogy a résztvevőket bevezethessék a munkaerőpiacra.

Interholcz Csilla és Forgács Gáborné takarítás közben
Fotós: Unger Tamás

Képzésen vehettek részt, alapkompetencia fejlesztésen, dísznövénykertész vagy fakitermelő oktatáson. Ennek eredményeként többen OKJ-s bizonyítvány büszke tulajdonosai lehettek, és ami még fontosabb: megbecsülést kaptak, és egy új esélyt a társadalomban. Az egyesület vezetője, Forgács Károlyné szerint ezek nem üres szavak. Több foglalkoztatottnak már találtak munkalehetőséget. Azonban sajnos a többségnek, úgy tűnik, még erre várni kell, nehéz az elhelyezkedés, de reményre ad okot a program folytatása.

A cél, a HÁROFIT hitvallása továbbra is adott: az ellentétek lebontása, a békés társadalmi együttélés, és egymásért élés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában