Böjte Csaba árváit fogadták

2018.01.14. 20:32

Nagyszalontára került a toronyi plébánia híveinek nagylelkű adománya

Tucatnyi nehéz sorsú erdélyi gyermeket látott vendégül karácsony időszakában két toronyi család: a Csercsics család és Korándi Zsanett, valamint Ambrus Tibor családja.

Tersztyánszky Krisztina

Az erdélyi vendégek egy csoportja Horváth Gáborné karitászvezető és dr. Perger Gyula plébános társaságában Fotó: Csercsics Kitti

A családoknak már korábban is volt kapcsolatuk a Böjte Csaba alapítványa által fenntartott nagyszalontai Szent Antal Gyermekotthonnal. Legutóbb augusztusban hoztak gyermekeket, akiknek változatos programokat szerveztek.

Karácsony előtt újabb csoport érkezett Toronyba. A tíz, nyolc és tizenhat év körüli gyermekeket két helyi családnál szállásolták el, a vendéglátásról és a programokról Csercsics Kitti gondoskodott.

Az erdélyi gyermekek december 21-én érkeztek, s miután itt töltötték a karácsonyt és a szilvesztert, január másodikán utaztak vissza.

Az erdélyi vendégek egy csoportja Horváth Gáborné karitászvezető és dr. Perger Gyula plébános társaságában Fotó: Csercsics Kitti

A látogatók számára ezúttal is szerveztek szórakoztató programokat a toronyiak. Cserébe ők műsorral ajándékozták meg a helyi híveket: a toronyi és a plébániához tartozó többi templomban karácsonyi dalokat énekeltek az ünnepi szentmiséken. Dr. Perger Gyula plébános nagy szeretettel állt a kezdeményezés mellé. Többek között dr. Székely János megyés püspökhöz is látogatást szervezett a nehéz sorsú gyermekeknek. A megyés főpásztor szívesen látta az erdélyi látogatókat, ajándékokat választhattak és végigjárhatták a püspöki palota szépen felújított termeit. A szent család vasárnapján pedig a plébános kezdeményezésére a toronyi, a séi, a bucsui és a dozmati templomban gyűjtést szerveztek Böjte Csaba árvái számára. A négy faluban összesen több mint 320 ezer forint adomány gyűlt össze, ami helyi viszonylatban nagyon szép összeg. Az adomány természetesen nem a gyermekek itteni ellátását szolgálta. A pénzt teljes egészében a nagyszalontai otthon vezetőjének adták át. Az összeget a rászoruló gyermekek alapvető szükségleteinek kielégítésére fordítják, illetve jut arra is, hogy az otthonként szolgáló intézmény konyháját rendbe tegyék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában