Pályaorientációs nap

2018.01.25. 19:10

Segítséget kaptak a kőszegi gimisek a felvételihez

Pályaorientációs napon ismerkedhettek a Jurisich Miklós Gimnázium diákjai a különböző képzési és munkavállalási lehetőségekkel, de voltak, akik az oktatási szakkiállításon is részt vettek.

Cseszkó Tamás

A pályaorientációs nap időpontválasztása a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításhoz illeszkedett. Keszei Balázs, a Jurisich Miklós Gimnázium igazgatója lapunknak elmondta: fontosnak tartották, hogy a budapesti rendezvényen az intézmény 11. évfolyamos diákjai is részt vehessenek, éppen ezért külön autóbuszt indítottak. – Nem maradtak program nélkül a Kőszegen maradt diákok sem: három előadást hallgathattak meg a gimnázium dísztermében.

Elsőként Programozd a jövőd! címmel Nagy Tibor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében tartott ismertetőt. Majd azt két korábbi tanítvány előadása követte. Turáni Bálint közgazdász hallgató (SZIE) Munkavállalás az egyetemi évek alatt címmel, majd Nagy Gábor építőmérnök (BME) a műszaki pályához kapcsolódó előadása kötötte le a tanulók figyelmét. Voltak olyan osztályok is, amelyek osztályfőnöki órákon tudhattak meg többet a továbbtanuláshoz szükséges online felületekről és a pontszámításról.

Más osztályok üzemlátogatást tettek. Egy csoport a Pannon Egyetem kémiai intézetét nézhette meg olyan hallgatókkal, akik vegyészek, vegyészmérnökök, biomérnökök szeretnének lenni. – Arra is szántunk időt, hogy ügyfélkapun regisztráljanak a tanulók. Ez később nagyon hasznos lesz, amikor közigazgatási ügyeiket intézik – hangsúlyozta az igazgató. Huszonkét diák pedig volt általános iskolájában tartott tájékoztatót a gimnáziumi munkáról, lehetőségekről és persze a diákéletről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában