A mesék és versek hozták össze őket

2018.01.27. 11:00

Vers- és mesemondó verseny – rekordszámú résztvevővel

Rekordszámú gyermek vett részt tegnap a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános és Művészeti Iskola Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyén. Még a Felvidékről is érkeztek kisdiákok Szombathelyre.

SZMK

Szombathelyről, valamint vonzáskörzetéből, de a Felvidékről is érkeztek gyerekek. Fotók: Nagy Jácint

A legkisebb óvodásokat és a kisiskolásokat szólították meg a szervezők – ez az a korosztály, amely még szereti a ritmust, zenét, verseket és meséket, de még szeretnek szerepelni is. Ezt Tóthné Gősi Enikő főszervezőtől tudtuk meg, aki szerint a jól megválasztott korosztály a titka annak, hogy az elmúlt több mint két évtized alatt sem laposodott el, sőt egyre nőtt az érdeklődés az iskola Gazdag Erzsiről elnevezett versenye iránt.

Szombathelyről, valamint vonzáskörzetéből, de a Felvidékről is érkeztek gyerekek. Fotók: Nagy Jácint

Ezúttal is érkeztek a vasi megyeszékhelyről és annak vonzáskörzetéből, de a bobai tagintézményéből, valamint a felvidéki testvériskolájából is gyerekek – mondta megnyitójában Sátory Károly igazgató.

A kis ovisokat és az alsósokat a 22. Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyen dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy a szerepléssel és a tanulással a jövőjüket alapozzák meg a fiatalok.

A felkészítőtanárok mellett a szülők is elkísérték a gyerekeket.

Párhuzamosan a versennyel kiállítás is nyílt az iskolában: az első emeleten tekinthetik meg az érdeklődők a Zala megyei Pozvai Andrea bőrtárgykészítő hagyományt idéző játékait is. A Népművészet Ifjú Mestere címet viselő művész munkáit és ezek jelentőségét Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész ajánlotta a kicsik és nagyok figyelmébe.

A gyerekeket egyébként nemcsak felkészítő tanáraik, hanem szüleik is elkísérték a nagy eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában