Maszkban, fánkkal farsangoltak

2018.02.20. 19:52

30 jelmezes gyerek mutatkozott be a zsűri előtt a sárvári Posta téren

Jelmezes farsangi felvonulással búcsúztatták a gyerekek a Posta téren az idei városi báli szezont.

Pajor András

A sárvári farsang jelmezversenyének résztvevői a Posta téren, középen a győztes, a körhintának öltözött Erős Aisa Fotó: Pajor András

Az időjárás nem fogott ki rajtuk

Az időjárás fagyos volt, de a hangulat egy cseppet sem Sárvár új rendezvényterén. Erről a fellépő művészek és az ingyen osztott fánkok is gondoskodtak.

A sárvári farsang jelmezversenyének résztvevői a Posta téren, középen a győztes, a körhintának öltözött Erős Aisa Fotó: Pajor András

A színpadon elsőként a Szamóca Bábszínház idézte meg Jancsi és Juliska modern kori történetét, majd Mutyi bohóc és a Spektrum Együttes lépett fel. Közben tartották a jelmezversenyt és a felvonulást. Idén a sárkány és a pingvin irányította a város Posta téri farsangját: a két maskarába bújt szervező terelte a harminc jelmezbe öltözött gyereket a zsűri elé. Sokan bújtak tűzoltójelmezbe, jegyezte meg a sárkány, azaz Kiss István, a Sárvári Turisztikai Egyesület elnöke, aki arról számolt be, hogy a gyerekek és a szülők is megszerették a rendezvényt. Talán hóembernek öltözhetett volna pingvin helyett Haller Ferenc, a sárvári TDM vezetője, ha az időjárásra akart volna utalni az öltözetével. Akadt, aki madárijesztő, kalóz vagy Charlie Chaplin bőrébe bújt.

A verseny győztese

A látványos jelmezekbe fektetett munka idén is sikert hozott Németh Rolandnak és családjának. Tavaly és most is ők nyerték meg a jelmezversenyt, ezúttal hintának öltöztetve kislányukat, Aisát. Akik nem nyertek a jelmezversenyben, azok is egy-egy csokival vigasztalódhattak. A fánk mellé a pavilonokban a felnőtteknek felszolgált forralt bor is jólesett az idei rövid farsangi időszak búcsúztatásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában