szerelmesek napja

2018.02.07. 12:10

Így Valentin-napoztok Ti, Vas megyeiek

Szent Bálint ünnepe a huszadik század végén terjedt el. Leginkább az angolszász országokban ünnepelték, de ma már sok magyar párnál is szokássá vált, hogy Valentin-napon a megszokottnál romantikusabb hangulatot teremtsenek.

Horváth Iza

Szent Bálint a lelki betegek, az epilepsziások és a szerelmesek védőszentje. A napját február 14-én tartják. Sok szerelmes párnál szokássá vált az ajándékozás ezen a napon, és egyre több bolt kirakatát öltöztetik ilyenkor csupa pirosba.

Hogy miért is ünnepeljük a Valentin-napot?

Az ünnep alapja egy történet, ami elterjedt Szent Bálintról.

II. Claudius császár megtiltotta a katonáknak a házasságot, Szent Bálint viszont ennek ellenére is megesküdött. A férfi emiatt fogságba került. A börtönőre vak leányának visszaadta a látását, a kivégzése előtt pedig írt neki egy levelet. Az aláírásában ez szerepelt: „A Te Valentinod”

Kíváncsiak voltunk, a vasiak tartják-e ezt az ünnepet, ezért feltettünk egy szavazást facebook oldalunkra. Az eredmény meglepő lett.

Szavazásunkra 51 válasz érkezett.  Csak a szavazót 20%-a ünnepli a Valentin-napot párjával, 80% pedig egyáltalán nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában