Elte SZOMBATHELY

2018.02.06. 20:05

Informatikusi szakképzés indul 2018-ban

Az ELTE Informatikai Kara 2017-ben programtervező informatikus alapképzést indított a Savaria Műszaki Intézetben, 2018-ban a rövid ciklusú programozó informatikus szakképzés debütál.

Merklin Tímea

Hosszú évek óta megoldatlan Magyarországon az IT-terület szakember-utánpótlása Fotó: Szendi Péter

A képzés lehetővé teszi a környező megyékben lakó tanulók számára, hogy helyben végezzék el az ország egyik vezető informatikusképzését, ugyanazon színvonalon és feltételekkel, mint budapesti társaik. 2018-tól a helyi ipari igényekre reagálva, ipari szereplőkkel egyeztetve rövid ciklusú formában is indítanak informatikusképzést, nevezetesen a programtervező informatikus felsőoktatási szakképzést, amelynek tantervében féléves, helyi cégeknél eltöltendő szakmai gyakorlat szerepel. Mind az egyetemi informatikai alapképzésre, mind pedig a felsőoktatási alapképzésre jellemző, hogy a tanterv kialakítása a helyi igényeknek megfelelően történt, így például a programtervező informatikus alapszak tantervében hangsúlyt kapnak a mérnöki ismeretek is. Igyekeznek a továbbiakban is erősíteni a karon a jelentős gépészmérnöki és informatikai kompetenciákat, megtalálni a szinergiákat akár az oktatás, akár a kutatás területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában