korszerűbbek lesznek

2018.02.05. 20:34

Napelemet kapnak az orvosi rendelők Szombathelyen

Két orvosi rendelő felújítása zajlik a vasi megyeszékhelyen: a Váci utcai és a Jáki úti alapellátó intézmény tetejére napkollektor kerül, valamint a hőszigetelés mellett korszerűsítik a fűtést is.

SZMK

Nap mint nap sokan kísérik kísérik figyelemmel a két orvosi rendelőnél zajló munkálatokat – ősz óta dolgozik közel tucatnyi ember kívül, az állványokon, így jól látható, hogy a munka gyorsan halad. Hétfőn sajtóbejárással egybekötött tájékoztatót tartott dr. Puskás Tivadar polgármester. Szó esett arról, hogy 161 millió forintos pályázat adott lehetőséget a két épület energetikai korszerűsítésére. Ebből 50 milliót a Vácira költenek, a többit a rosszabb állapotban lévő Jáki úti rendelőre. Az épületekre 14 centiméter vastag külső hőszigetelés kerül, a nyílászárókat kicserélik, a fűtést is korszerűsítik.

Az épületek tetejére napkollektor kerül – ennek felszerelése előtt azonban még a tetőszerkezetet is rendbe kell hozniuk a szakembereknek. Ha ezzel elkészülnek, az orvosi rendelők fűtési költsége nagyjából felére csökken – közölte a kivitelező KG Invest 2008. Kft. beruházási projektvezetője, Francsics Péter. A megtakarítás mellett nem elhanyagolhatók a környezetvédelem szempontjai sem.

Valaha laktanyaként funkcionált a Váci utcai orvosi rendelő, amelyet fél évszázada alakítottak át, azóta semmilyen energetikai beruházást nem végeztek itt, így időszerű volt az öt háziorvosi és két fogászati rendelőt működtető épület felújítása – közölte a sajtóbejáráson Harangozóné Vigh Ilona, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének igazgatója. A Jáki úti rendelőben még könyvtár is működik a felső szinten – ezt ugyancsak érinti az épületenergetikai korszerűsítés. Itt a mozgássérültek számára kialakított mosdót is teljesen átépítik, mert jelenlegi helyzetében szinte megközelíthetetlen.

A beruházásokkal a jövő év márciusáig kell végeznie a kivitelezőnek, de – többek közt az időjárásnak köszönhetően – igen jól halad a munka, így a tervek szerint már júniusban elkészülnek mindkét orvosi rendelő korszerűsítésével.

A betegellátásban a munkálatok komolyabb fennakadást nem okoznak: senkit nem kellett másik rendelőbe irányítani, ki-ki a megszokott rendelőjében keresheti fel a saját háziorvosát. SZMK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában