Ismét szóltak a vadászkürtök

2018.02.11. 20:19

A vadászok Szandira mulattak Bükön

Több mint négyszázan báloztak az idei, 13. Vas Megyei Vadászbálon. Szandi volt a sztárvendég, a legszebb pedig: Kovács Daniella.

Budai Dávid

Messzire hallatszott a bükfürdői éjszakában a vadászkürtök hangja szombaton. Hagyományosan ez jelzi minden évben, hogy érkeznek a vendégek a megye egyik legnagyobb báljára: a Vas Megyei Vadászbálra.

Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének, valamint a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke megnyitójában utalt rá, hogy azért nem mindig volt ez így. 2006-ban az első bált még Szombathelyen rendezték, akkor alig voltak százan, a második évben ugyan már átlépték a bűvös százas számot, de mégis úgy érezték, túl kicsi az érdeklődés a rendezvény iránt. Ekkor döntöttek a helyszínváltoztatás mellett. Tizenegyedik éve már, hogy a Fürdő Étterem ad helyet az ünneplő vasi vadászoknak. Láthatóan az étterem jó helyszínnek bizonyult, hiszen itt nemcsak a csillár van agancsokból, de hely is van bőven. Minden évben 400-500 között van a vendégek száma, most, a 13. Vadászbálon pontosan 421-en mulattak együtt. Az ilyen alkalmak nemcsak arra jók, hogy fehér asztal mellett kicseréljék a tapasztalataikat a vadászok, de arra is, hogy kifejezzék a tiszteletüket elhunyt társaik iránt. Miután a Vas megyei vadászkürtösök eljátszották a vadászhimnuszt, a vendégek egyperces néma főhajtással adóztak azoknak, akik már nem lehetnek köztük.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében utalt a vadászati törvény közelmúltbeli elfogadására, az elmúlt négy év kiváló együttműködésére a kamarával, valamint megköszönte a vasi vadászoknak, hogy tovább tudták erősíteni a vadászat presztízsét. – Az elkövetkező időszakban a kormány ennek a célnak a további megvalósításához járul hozzá akkor, amikor a Vadászati Világkiállításra készülve komoly forrást biztosít Vas megyének is. Bízom abban, hogy ennek révén is tovább tud erősödni a vadászok társadalmi megbecsülése, ugyanakkor mindez csak akkor lehet erős, ha a vadászati közösség egyben van és egységes, ehhez pedig kellenek az ilyen rendezvények – fogalmazott a képviselő.

- Üdv a vadásznak, tisztelet a vadnak! – ezekkel a szavakkal köszöntötte a vendégsereget Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, és arra kért mindenkit, hogy feledkezzen el egy kicsit a mindennapok problémáiról. Így is lett. A vadászbál nemcsak a hagyományai miatt különleges, hanem a híresen jó ételekről és a színvonalas műsorról is. A libamájpástétom, a vadragu, valamint a fácánleves még csak felvezette a vaddisznósültet, a sült kacsacombot és a Wellington szüzet. A desszert után jött az est sztárvendége: Szandi, aki 18 éveseket megszégyenítő energiával robbant a vendégek közé. Meglepő volt látni, hogy mennyien ismerik a Nyugi, doki és a Tinédzser l’amour szövegét. Mint kiderült, mi is emlékszünk rá. Aki viszont arra fogadott, hogy lesz jódlizás is, az bizony veszített. Ami biztos, hogy Szandi egész éjszakára megalapozta a hangulatot, amiről egyébként később a Percsák zenekar gondoskodott. Aki a lakoma és a tánc mellett egy kis izgalomra vágyott, az próbára tehette szerencséjét is, és akár egy hifitoronnyal vagy egy wellness-hétvégével is gazdagabban, esetleg sörétes vadászpuskával a kezében, egy szarvas kilövési engedélyével a zsebében is távozhatott, amennyiben az ő számát húzták ki a tombolán. Az est hölgyvendégeinek még több okuk volt az izgalomra, mert most is el lehetett nyerni a Vadászbál szépe címet. Szombaton ez Kovács Daniellának sikerült. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen ahogyan egy Egerből érkező vendég megjegyezte, meglepően sok volt a fiatal, ami feléjük például nem megszokott egy vadászbálon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában